tiistai 21. toukokuuta 2019

Patatas Bravas - mausteiset perunat spanskityyliin

Espanjalaiset rakastavat perunaa. Tapaksia syödessä sen viimeistään huomaa: perunoita on tarjolla monessa muodossa . Uusin Olé - lehti innosti kokeilemaan patatas bravaksia eli perunoita mausteisella tomaattikastikkeella. Parhaat bravakset saa Frigilianassa tietenkin Plaza 45:ssa.

Tässä Patatas Bravas-kastikkeen perusohje:

Pieni sipuli
1 tl makeaa paprikajauhetta
1 tl tulista paprikajauhetta
(tai sitten tavallista paprikajauhetta, cayannepippuria ripaus ja sokeria korvaamaan edelliset)
2rkl vehnäjauhoa
Oliiviöljyä
2 tomaattia
1 kuivattu chili
Loraus valkoviinietikkaa
Suolaa noin puoli tl
Valkosipulimajoneesia maun mukaan (voi jättää poiskin)
Kuullota kasarissa öljyssä pilkottu sipuli paprikajauheiden ja chilin kanssa. Lisää tomaatit kuutioituna ja vehnäjauho. Keitä kokoon 10minuttia. Lisää loraus valkoviinietikkaa ja ripaus suolaa. Anna jäähtyä hetki, lisää vielä halutessasi valkosipulimajoneesi ja soseuta kastike sauvasekoittimella. Tarjoa joko itse tehtyjen tai pakastealtaasta hankittujen kuumien lohkoperunoiden kanssa. Sopii hyvin osaksi tapaspöytää!
Suositus samalla Olé - lehdelle! Kyseessä on todella monipuolinen lehti kaikille Espanjassa asumisesta ja lomailemista kiinnostuneille 🌞



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti