tiistai 13. syyskuuta 2016

Kiireisen tomaattikeitto ja pestoleivät ..ja omppupiirakka

Tämä ruoka on ollut yksi arkisuosikkini vuosien ajan. Nyt kallistutaan Italian suuntaan, mutta sentään Välimerellä pysytään. Kärsivällisesti olen tarjoillut tätä ruokaa aluksi irvistelleille lapsillenikin ja se on tuottanut tulosta; keitto uppoaa koko perheelle. Keitto toimii kylminä pakkaspäivinä, viluiseen oloon, pahaan mieleen :)  ja toki muutenkin ja mikä parasta, se valmistuu nopeasti. Ohjeesta tulee 6-8 annosta, ohje on omasta päästäni.

Nopea tomaattikeitto

2 rkl öljyä
1 iso sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
2 purkkia Mutti -tomaattimurskaa (muukin merkki sopii toki, mutta tässä maku täyteläisin)
1 purkki chilillä maustettua tomaattimurskaa
5dl vettä
2dl ruokakermaa
ripaus mustapippuria
3/4 tl suolaa
1 tl sokeria

Pilko sipuli ja valkosipulit ja kuullota öljyssä isossa kattilassa. Lisää kaikki tomaattimurskat ja vesi ja keitä 10 minuuttia. Lisää loput aineet ja anna kiehua miedolla lämmöllä vielä 5 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella pehmeäksi.

Pestoleivät

Paahtoleipää tai mitä tahansa vaaleaa leipää
Vihreää pestoa
Mozzarellaa

Voitele paahtoleivät pestokerroksella. Laita päälle viipaloitua mozzarellaa. Paista uunissä 200 asteessa (kiertoilma tai 225 tavallinen uuni) noin 6 minuuttia tai kunnes mozzarella on saanut hieman väriä.

Jälkiruuaksi sitten vaikka jotain satokauden ompuista. Tämä Dansukkerin (helppo omenapiirakka) ohjeella tehty omenapiiras oli todella hyvää ja rapeaa. Päälle vain loraus vaniljakastiketta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti