torstai 10. syyskuuta 2020

Sadepäivän piristystä

Tänään on syksyä ollut ilmassa oikein kunnolla. Lehtiä lentelee tuulenpuuskissa ja villasukatkin olen jo vetänyt jalkaan. Nopea vilkaisu Euroopan säätä näyttää Frigilianassa yhä tukevaa hellettä. Mieltäni lämmittelinkin katsomalla kuukauden takaisen reissun iltapäiväkävelykuvia. Kävimme paremminkin maleksimassa yhtenä iltapäivänä siestan aikaan, jolloin oli todella kuuma. Ah, ihanan kuuma siis. Siestan aikaan saa kulkea rauhassa ja ihmetellä auringossa kylpevää kylää. Kaikki järkevät sielut ovat varjoissa siemailemassa kylmiä juomia tai tuulettimen vieressä päiväunilla. Tässä teillekin muutamia lämpimiä kuvamuistoja. 

Kun skootteri mätsää täydellisesti kylällä yleiseen turkoosiin oviväriin... 

Kun tarkemmin katsoo bougainvillea, voi huomata nämä pienet valkoiset kukkaset. Punaisethan ovat lehtiä. Tai näin minulle on kerrottu. 
Kylän omat kilpparit uiskentelemassa, äiti ja poikanen. Tulivat meitä heti katsomaan, varmaan syömisen toivossa. 

Palmu, jonka nimi voisi olla enkelinsiipi. 
Uusi monumentti kotikadulla. Mitä lie esittää? 
Ahaa, joku muukin on liikkeellä. Ja oikeaoppisesti maskit puettuina. 

Hirmuisen sööttejä nämäkin pienet kukkivaiset. 


Syksyn painaessa päälle huokailen vapaan liikkuvuuden perään. Ajatus siitä, että voin synkimmillä hetkillä tarpeen vaatiessa siirtyä valoon, on kannatellut pimeän kauden yli, vaikka aina en ole mahdollisuutta edes käyttänyt. Nyt sitä ei varmastikaan ole. Myydäänköhän tänä vuonna ennätysmäärä kirkasvalolamppuja? Keksiiköhän joku jotakin uutta virtuaalimatkailun saralla? 

Iloa syksyyn meille kaikille! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti