sunnuntai 29. marraskuuta 2020

Marraskuun parhaat

Hiljaiselon keskeltä iltaa kaikille ja mukavaa ensimmäistä adventtia. Kuukausi, josta pidän vähiten, on kohta ohitettu ja tänä vuonna siitä on pitänyt selviytyä ilman toivoa auringosta, pikkujouluista, joulumarkkinoista, ystävän lämpimästä halauksesta. Kaikesta huolimatta elossa ollaan ja varsin kiitollisin mielin. On ahdisteltu ja ailahdeltu, mutta myös myhäilty, ja hymyäkin on saattanut olla havaittavissa. Tässä muutamia asioita, joilla olen taittanut marraskuuta.
Korona-ajan pitkittyminen sai meidät vihdoin hankkimaan kauan suunnitellun espressokoneen. Miten viisasta. Keitämme kerran päivässä kunnon kahvilatasoisen kahvin maitovaahdolla ja se nostaa mielialaa. Itse kahvin valmistuskin on pieni mukava operaatio. Ja se tuoksu mikä valmistuksen lomassa leviää on silkkaa nautintoa.
Neulominen on ollut minun pelastus. Uskon, että käsillä tekeminen ja valmistuvan työn käsissä piteleminen on lähellä terapeuttista tilannetta. Nyt myös ymmärrän sen, miksi neulon aina vain syksyisin - tällöin kaamosterapialle on todella tarve. Luulen että mikä tahansa muukin käsitellä puuhastelu ehkä ajaa saman asian.
D-vitamiini. Vasta tänä syksynä olen alkanut ottamaan säännöllisesti D-vitamiinia paitsi vastustuskyvyn lisäämiseksi, myös yleistä jaksamista tukemaan. Aiemminkin olen käyttänyt, mutta en näin tunnollisesti. Koen, että siitä on ollut hyötyä. Terveydenhuollon ammattilaisena olen myös huomannut, että ilman purkista otettua lisää lähes kaikilla tutkituilla arvot ovat alle viiterajojen. Frigilianan kylän facebook-sivuille päivittyy joka aamu kuva jostakin ihanasta kadunkulmasta aforismin kera. Ne ilahduttavat arjen keskellä.
Tällaisin konstein kitkutellaan tällä haavaa. Joulukuu on valon juhlaa kaamoksessa ja siitä iloitaan sitten seuraavaksi. Tunnelmallista adventin aikaa sinulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti