maanantai 13. maaliskuuta 2017

Lapin tunnelmissa

Saimme mahdollisuuden tulla Lappiin lomailemaan muutamaksi päiväksi ja pitihän siihen tarttua! Kun suunta on ollut lomilla yleensä suorinta reittiä Helsinki-Vantaalle, vaihtelu virkistää.

Keski-Suomesta ajoimme kolmella pysähdyksellä Pyhätunturille. Ensin kahvittelimme Vaskikellossa ja seuraava stoppi oli Oulussa ja viimeinen Joulupukin pajakylällä Rovaniemellä.

Sunnuntaina hiihdimme melkoisen siivun lasten kanssa, yhteensä reilut 19 kilometriä. Ihmettelimme lasten jaksamista, tosin makkaranpaistotauolla ja Fazerin sinisellä ja Pepsillä oli tähän sopivasti myötävaikutusta :D Keli oli täydellisen aurinkoinen ja luisto ja pito ja latujen kunto erinomainen.

Maanantaina aamupalan jälkeen suuntasimme Koparan porotilalle ja kävimme poropolulla syöttämässä ja taputtamassa poroja. Mukavaa. Sieltä jatkoimme Pyhän laskettelurinteille. Puolisollani oli ainakin 20 vuoden tauko laskettelemisessa, mutta hengissä selvisimme alas tunturin laelta, jopa ihan mallikkaasti. Tuolihissikin tuntui hurjalle! Pitää harjoitella hieman, jotta uskaltaa joskus mennä Espanjan tai Keski-Euroopan isommille rinteille..Pahoittelut kännykkäkuvalaadusta.

Huomenna on vuorossa taas hiihtoa ja illalla voisi sytyttää kynttilät ja täyttää poreammeen :) Nice.

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti