sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Arjesta ja lomasta

Arki on elon leipää ja suolaa. Loma ja juhlat ovat leivokset ja sokeria. Ainakin herkkusuun vinkkelistä ;) Sanotaan vaikka näin. Itse kamppailen usein arjen ajanhallinnan kanssa. Kaikki oli helpompaa kun oli yksi ylimääräinen vapaapäivä viikossa. Nyt olen taas joutunut sopeutumaan täyteen työaikaan ja ammatistani johtuen myös lisätyöhön siihen päälle. Olen selvinnyt joten kuten ja muutama asia on auttanut minua. Loistavaan suoriutumiseen yritän olla pyrkimättäkin.

Tärkeää on, että ymmärrän, että en voi hallita kaikkea ja aika ei riitä kaikkeen. Siisteys lisää mielenrauhaani, joten priorisoin kodin siistin yleisilmeen, mutta kaapit saavat kerätä roinaa melko rauhassa. Voin välillä kiireessä lämmittää eineksiä/puolivalmisteita perheelle ja en tingi kupillisesta hyvää kahvia ja palasta jotain makeaa työpäivän jälkeen. Urheilen kunnolla 2-3 kertaa viikossa enkä pyri väkisin enempään. Tarvitsen lepoakin ja lapset tarvitsevat vielä minua. Muutama sivu hyvää kirjaa nollaa kivasti aivoja ja rukoileminen auttaa aina - ja neulominen!

Olen myös oivaltanut itselleni parhaan tavan lomailla ja se on lyhyet lomat tiheään. Pitkällä lomalla kehitän lomastressin, jota ei tapahdu viikon lomilla. Omassa työssäni loman aikana kertyy paljon paperityötä ja määrä on sitä isompi, mitä pidempi loma on. Lyhyellä lomalla rästitöitä kertyy inhimillinen määrä. Lisäksi viikon lomilla kannattaa panostaa viimeiseen lomapäivään (kivoin retki/ohjelmanumero sinne), jolloin loma jatkuu "täysillä" loppuun asti.

Vaikka arki kuluttaa, työn ja lasten koulun tuoma rytmi on elämän syke. Jota lomailu sitten tasoittaa tai tarvittaessa kiihdyttää :D

2 kommenttia: