lauantai 27. tammikuuta 2018

Iltapäivä Salobreñassa

Rannikkotie N-340 Nerjasta itään on upeamaisemaista ajettavaa. Tie kulkee rantaviivaa mukaillen vuoren rinteellä ja laskeutuu rantakaupunkien kohdalla merenpinnan tasolle. Maro-La Herradura-Almuñecar-Salobreña sijaitsevat kivasti peräkkäin ja Salobreñaan ajaa noin 40 minuutissa Nerjasta. Aurinkoisella säällä ja hyvällä näkyvyydellä tulee hieman tunne, kuin olisi valtameren rannalla Välimeren sijasta.

Ajoimme ystäväni kanssa talvisena sunnuntai-iltapäivänä lounastamaan Salobreñaan, joka on ihan näyttävä kaupunki aivan meren rannalla. Vanha kaupunki linnoituksineen nousee jylhänä hieman etäämmällä rantaviivasta ja linnoitukselta on hienot näkymät. Kävin siellä 5 vuotta sitten, mutta nyt emme jaksaneet nousta sinne aamun kukkulapatikoinnin jälkeen. Sen sijaan muistin myös rannan ihanan ravintolan El Peñónin ja suuntasimme sinne lounaalle. Ravintolassa on aivan erinomainen ruoka ja se oli sunnuntaina aivan täynnä paikallisia. Erityisesti kalaruuat ja merenelävät ovat paikan vetonaula ja ravintola sijaitsee ihan veden äärellä. Onneksi saimme pöydän ilman pöytävarausta. Söimme avokadosalaattia ja katkarapuja vatsat täyteen :P
Syömisen jälkeen kiipesimme rannan niemekkeelle ihailemaan kimmeltävää merta. Kesällä rannat täyttyvät auringonottajista ja lapsiperheistä. Tilaa riittää pitkällä rannalla kaikille. Rannan tuntumassa on myös siistit kävelyalueet palmurivistöineen ja muine istutuksineen.  

 Takaisin Frigilianaan ajoimme moottoritietä. Erittäin nopeaa, mutta paljon tylsempää vaikka tie valtavia siltoja ja tunneleita pitkin meneekin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti