maanantai 8. huhtikuuta 2019

Vitsit mikä seikkailupäivä.. Ja pari sanaa totuuksista kuvien takana

Verkkaisesta ja mukavasta sunnuntaipäivästä olisi ihania kuvia ja sanasia jaettavaksi, mutta pakko oikaista suoraan tuoreeltaan tämän päivän tapahtumiin. Nimittäin... vaikka Frigiliana on juurikin niin suloinen ja kaunis kuin kuvat kertovat, ei välttämättä sama päde joka paikkaan. Kun kauan odotettu Capileiran vuoristovaellus jäi sään takia toteutumatta, suuntasimme intoa puhkuen Granadan suuntaan Santa Fen kuumille lähteille. Sitä kun oli suuositeltu monessa kirjoituksessa ja oppaassa! Andalusiassa on monia kuumia lähteitä ja nuo sopivat sijainniltaan suunnitelmiimme. Lähteet ovat autolla saavutettavissa, hiekkatietä on loppumatkasta pari kilometriä. Lähteet sijaitsevat kauniilla tasangolla oliivilehtojen keskellä ja horisontissa siintävät lumihuippuiset vuoret. Ja tällaisia kuvia sieltä saa (ystäväni ottamia nämä kuvat)Mutta. Perille päästäksemme kuljimme sateiden jälkeen mutavelliksi muuttuneiden alueiden läpi luikastellen ja kengät perinpohjin sotkien. Alueella majailee hippiporukoita ja alasti kulkeva kylpijämies  tulikin heti vastaan. Paikka on aivan k18-tasoa tämän takia. Lisäksi ihmiset ovat pilanneet roskaamalla luonnonkauniin paikan ja parkkeeraamalla autoja lähteiden viereen. Mutta sinnikkäät naiset eivät luovuttaneet. Kylvimme 38 asteisessa mineraalivedessä olosuhteita uhmaten ja saimme onneksi olla ihan rauhassa. Vesi tuoksui jonkin verran rikille ja kihelmöi ihon kuivia kohtia. Vesi tekee kuulema hyvää ihotulehduksille. Ihmettelimme miten ihmiset ovat onnistuneet rajaamaan kuvansa niin hyvin, että kaikki epäkohdat tulivat yllätyksenä. 
 Tässä kuvassa näkyy totuus paremmin. Seuraavalla kerralla, jos mielin kuumille lähteille, suuntaan Alhama de Granadaan ja pääsymaksulliseen huollettuun paikkaan.
Mutta olipahan tämä melkoinen kokemus ja monet naurut saimme jo tänään. Jatkoimme upeaan Sierra Nevadan ostoskeskukseen ja sieltä ajoimme Salobreñan kautta N340-tietä maisemia ihaillen Nerjaan. Tänään on ollut ihan hyvä sää. Jopa 19 astetta ja vaihdellen aurinkoa ja pilveä. Loma on ollut todella kiva! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti