sunnuntai 13. lokakuuta 2019

Lomailu kotona - vaihtoehto sekin

Yleisesti ottaen olen aina ollut halukas poistumaan kotoa heti loman aluksi. Pääsen siten lomafiilikseen kaikista nopeiten eikä tule mieleen esimerkiksi alkaa siivota kaappeja. Lyhyillä lomilla räväkkä aloitus pidentää loman tuntua. Yleensä suuntana on ollut lentokenttä ja etelän koti tai edes hotelliyö kotimaan kaupungissa. Tänä syksynä teen hetken 4-päiväistä viikkoa ja minulla on vain muutamia pidennettyjä vapaita viikonloppuja. Lasten kanssa suunnittelimme jo syyslomaviikolle Helsingin reissua, mutta lopulta päätimme viettää koko loman kotosalla. Mitä sitten tehdä kotilomalla ja matkustamisesta säästyneillä rahoilla.


Käydään syömässä ulkona. Kumpikin lapsi saa päättää paikan, joten sushia ja hampurilaisateriaa on luvassa.
Shoppaillaan hieman. Tehdään luontoretki, lämmitetään palju ja piipahdetaan vaikka mökillä (sijaitsee lähellä). Keilaaminen  on mukavaa puuhaa myös. Pelataan iltaisin joku lautapeli, mitä arjessa ei ehdi.


Omana hemmotteluna jokin kosmetologinen hoito tai kampaajakäynti juhlistaa lomaa myös. Leikkokukkia on kiva katsella vapaapäivinä.

Lentämistä en itse pysty lopettamaan kokonaan, mutta yritän vähentää sitä jonkin verran. Ikävä Espanjaan ja aurinkoon on varsinkin talvisin liian suuri. Ja nytkin se on suuri. Ehkä joskus vietän siellä koko pimeän kauden.

Ja koska koetut ihanat hetket jäävät mieleen tunnemuistoiksi, niitä voi halutessaan aktivoida vaikka kuvia katselemalla. Siksi lomilla pitää ottaa kuvia! Näitä tekstin kuvituskuvia katsellessani olen jo pikkuriikkisen verran lomatunnelmissa.

Oma konstini viihtyä kotosalla on myös ripaus välimerellistä tunnelmaa sisustuksessa ja siitä asiasta kirjoittelenkin seuraavalla kerralla...


Ihanaa lomaa kaikille syyslomalaisille!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti