sunnuntai 9. helmikuuta 2020

Tapasilta

Mukavaa sunnuntaita!
Vietimme eilen kivan illan tapasten parissa ystävien luona ja täytyy sanoa, että kätevämpää ja maukkaampaa tapaa helpohkoon illanviettoon ei heti tule mieleen. Kokosimme yhdessä yhteen vaivattomia ja maukkaita tapaksia, joita oli kiva yhdessä valmistaa. Oma ehdoton lempitapakseni on Gambas pil pil eli valkosipuli-chiliöljyssä kiehautetut katkaravut. Ohjeen liitän mukaan postauksen loppuun. Lähes joka Espanjan reissulla on niitä pakko syödä kerran tai pari...

Tämänkertainen tapaspöytä sisälsi:

-ilmakuivattua/savustettua maalaiskinkkua
-Galia-melonia
-viikuna-vuohenjuusto-pekaanipähkinäleipäset
-gambas pil pil
-chorizo-makkaraa ja miedompaa bratwurstia
-batatas bravas - tyyliin (savupaprikalla ja suolalla) maustettuja lohkoperunoita aiolin eli valkosipulimajoneesin kanssa
-rypäleitä
-oliiveja
-patonkia

Tähän kun vielä lisäisi Manchego-juuston tai vastaavan kypsytetyn juuston, olisi makumaailma aivan perfecto. Kun kaikkea on reilusti tarjolla, ei lajikkeita tarvitse olla valtavaa määrää. Helppo tapa jatkaa pöytää on lisätä esimerkiksi juurikin juustoja ja kasviksia mukaan.

Eilen teimme katkaravut Gambas pil pil Alexin keittiössä -kirjan ohjeen mukaan, tähän alle sellainen mukaeltu versio eri ohjeista yhdistellen.

350 g isoja valmiiksi kuorittuja katkaravunpyrstöjä
1,5 dl oliiviöljyä
4 valkosipulin kynttä
1tl paprikajauhetta
1-2 punaista tuoretta chilipalkoa
hyppysellinen hienoa merisuolaa
tuoretta persiljaa

Sulata ja valuta katkaravut. Pilko valkosipulinkynnet ja poista chilipalkoista siemenet ja pilko chilit pieniksi. Kuumenna öljy kiehuvaksi kasarissa tai pannulla ja lisää siihen mausteet ja anna kiehua pari minuuttia. Lisää katkaravut ja kypsennä nopeasti. Lisää lopuksi reilusti hienonnettua persiljaa. Tarjoa esimerkiksi rapean patongin kanssa.

Mukavaa keskitalven viikkoa kaikille lukijoille ❤️



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti