lauantai 1. helmikuuta 2020

Neljä vuotta

Tammikuussa tuli neljä vuotta siitä, kun saimme pikkukämppämme avaimet ja tänään päivälleen neljä vuotta, kun reissasimme asunnolle ensimmäistä kertaa. Hieman nuhjaantuneesta asunnosta tuli meille rakas lomakoti, jota se on edelleen. On hirvittävän mutkatonta lähteä lomalle kotiin, jossa tietää mitä on odotettavissa. No pois lukien toki ikävät yllätykset, kuten laattojen putoamiset seinältä. En usko, että pystyisin paremmin rentoutumaan missään muualla. Koska asuntoa myös jossakin kohtaa odottaa remontti (huhuu kaikki luotettavat remppaukkelit), on mukava unelmoida, miten tosi kivan tästä vielä voisikaan saada. Kylälle on myös mukava lähettää ystävät ja tuttavat lomailemaan, koska voi luottaa, että kylä pitää heistä kyllä huolta❤️ ja Nerja myöskin.


Toki lähes joka reissulle osuu joitakin järjestettäviä asioita. Pitää muistaa maksaa käyttökustannukset, kiinteistöverot, vakuutus. Jos suoraveloitustilillä ei olisi rahaa esimerkiksi sähkölaskun eräpäivänä, sähköt katkeavat heti ja niiden saaminen käyttöön vie satoja euroja. Ja lentäminen on toki aina ympäristölle rasite. Tavoite onkin tulevaisuudessa viettää kerralla Espanjassa pidempi aika ja vähentää siten lentojen määrää. Onneksi minun ei tarvitse kuitenkaan muuten lentää juuri ollenkaan esimerkiksi työni puolesta.

Taloudellisessa mielessä asunnon osto oli ihan järkevää, sillä kiitos kylän menestymisen "Espanjan kauneuskilpailuissa" (viime vuonna 2.sija), asuntojen hinnat ovat nousseet 10-25% viimeisten vuosien aikana. Nerjassa hinnat ovat jopa korkeimmillaan ikinä. Tosin myyntiaikeita ei ole.

Iloinen siis olen, että uskalsimme ja pystyimme toteuttamaan nuoruuden haaveeni kapeakujaisen kylän asunnosta etelän auringon alla. Oikeastaan näin ihanasta kylästä en edes tajunnut haaveilla. Tykkään Frigilianasta niin paljon, että sanon usein lomilla "El pueblo de mi corazón es Frigiliana y el pais de mi corazón es Finlandia" (sydämeni kylä on Frigiliana ja sydämeni maa on Suomi). Kieltäkin on ollut kiva oppia tässä lisäbonuksena. Näistä vuosista kiitollisena ja toiveikkaana uusia odotellessa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti