tiistai 11. elokuuta 2020

Mietteitä maskimatkan jälkeen

Takana on sangen erikoinen 5 vrk:n reissu. Se mikä matkassa, kuten aina, oli ihanaa, oli  lähes täysi irrottautuneisuus hetkeksi pois omasta arjesta.  Ja aurinko, lämpö, kauniit maisemat, hyvä ruoka ja seura. Olo ei kuitenkaan ollut aivan ristiriidaton, sillä korona-aikaa ei tietysti pääse nyt missään pakoon. Korostan vielä, että jos asuntomme olisi ollut Kataloniassa, olisi  tarkastusreissu jäänyt tekemättä. Vaikka omalla kylällä tautia ei ole, toimet ovat mittavat ja lomailu ei ole sitä rentoa rannalle menoa ja ravintoloissa syömistä kuten normaalisti. Rannoille ei mennä, niille päästään (turvavälit pitää olla joka suuntaan) ja ravintoloissa ruokalistat ladataan omalla kännyllä ja paikkavaraus lähtökohtaisesti tarvitaan. Ja joka paikassa on oltava maski. Eivätkä ihmiset välttämättä osaa pitää niitä oikein, mutta kaikki niitä pitävät... Itse pidin lennoilla kirurgista maskia ja kohteessa kangasmaskeja, jotka pesimme kuumalla vedellä ja pesuaineella. Maskiin tottuu kun sitä pitää, töissä toki olen jo harjaantunut. Suomessa voin mukisematta jatkaa maskin käyttöä kaupoissa ja julkisessa liikenteessä vaikka koko syksyn. Espanjassa maskit ovat edullisia ja niitä saa joka paikasta. 

Surukseni huomasin, että kylän yksi kielikoulu oli joutunut lopettamaan, samoin rakastamani suklaakahvila. Toisaalta vanhat perinteiset ravintolat olivat auki ja porukkaa melko kivasti. Koen empatiaa turismista eläviä espanjalaisia kohtaan ja ymmärrän, että täysi matkailun alasajo esimerkiksi vuodeksi olisi kuolinisku liian moneen bisnekseen. Siksi kaikki keinot on otettava käyttöön, joilla viruksen leviämistä rajataan. Finnair voisi vielä panostaa koronaehkäisyyn antamalla matkaseurueiden istua koneessa vierekkäin. Taas kerran pariskuntia ja matkakumppaneita oli sekoitettu sikin sokin konetta, mikä mielestäni on ihan käsittämätöntä. Yhtään yskijää ei onneksi koneessa vaikuttanut olevan ja sielläkin oli toki maskipakko. 

Asunnolla oli kaikki hyvin, lukuunottamatta sitruunapuuta, joka ei voinut hyvin. Vaikka lämmöt olivat ulkona 35 luokkaa pärjäsimme  yöt mainiosti  tuulettimien kanssa ja illan istuminen terassilla omassa rauhassa tähtitaivaan alla oli ihanaa. 

Nyt jatkan lomaa kotona ja pihalla karanteeninomaisesti ja sitten olen viikon etätöissä. Ja toivon, että jossain kohtaa korona-ajat ovat vain muisto ja matkustaminen taas normaalia, vaikka kyllä epäilen, että maskit saattavat jäädä lentoliikenteeseen. Seuraavaan reissuun voi kyllä taas olla pitkä aika. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti