perjantai 4. maaliskuuta 2016

Kukkia, kukkia

Muutama sananen kukista. Rakastan kukkia, mutta en ole kummoinen puutarhuri tai kukkienhoitaja. Tällä hetkellä hengestään taistelevat kotonani vaivainen rahapuu ja muraatti, kaktuskin näyttää luovuttavan...Orkideat sentään sinnittelevät muutaman kuukauden, kunnes on aika ostaa uusi. Espanjan reissuilla ihastelen aina ihmisten viitseliäisyyttä kasvien hoidossa. Ehkä se kuuluu espanjalaisten tyyliin, jossa ulkoasu on tärkeä. Kukatkan ovat tavallaan kuin talon asusteet ja korut. Joskus naurattaa kaunis kukitettu parveke, kun katseen nostaessa huomaa kattotiilien lomasta kasvavan puun alkuja. Voimat eivät riitä kaikkeen :D  Ehkä osa kukista kasvaa kuin itsestään, kuten ihmeköynnökset (bougainvillet) suurempaa hoitoa vaatimatta? Urbanisaatioissa on toki palkatut puutarhurit, jotka hoitavat homman.

Enemmän on enemmän mitä tulee kukkien määrään. Tässä pari kuvaa ihanan runsaasta kukkaloistosta. Ruukuissa näkee usein Suomessa huonekasveina tunnettuja kasveja, kuten limoviikunoita. Rahapuut vaikuttavat viihtyvän erinomaisesti Välimeren ilmastossa.

Jotain taianomaista on yhdistelmässä valkoinen kalkitus, vahvan pinkki kukkaryöppy ja sininen taivas tai meri :) Lomafiilis on välittömästi taattu sitä ihaillessa.

Hyvää viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti