tiistai 23. helmikuuta 2016

Nerja - Andalusian rannikon helmi

Kuten jo aimmin olen maininnut, ihastuimme Nerjaan 4 vuotta sitten. Merenrantaviiva on Nerja kohdalla jylhä ja korkeiden törmäiden väliin jää ihastuttavia hienohiekkaisia rantapoukamia. Vaikka turismi on lisääntynyt 60-luvulta alkaen tasaisesti, ei aluetta voi verrata Costa del Solin perinteisiin turistikohteisiin ja kaupunki on onnistunut säilyttämään andalusialaisen luonteensa. Nerjan rakennuskaava suunniteltiin matalaksi alun alkaen eikä sinne rakenneta korkeita hotelleja. Kaupunki ylpeilee myös 19.5 asteen vuotuisella keskilämpötilalla.

 

Rantalomailuun kaupunki on loistava. Burriana-rannalla voi harrastaa lähes kaikkia vesiurheilun muotoja ja ranta-alueen chiringuito-ravintoloista saa hyvää ruokaa ja varsinkin herkullisia kalaruokia. Jos jaksaa herätä aamulla aikaisin, voi nähdä kalastajia puuhissaan. Sesonkina kannattaa muutenkin olla ajoissa rannalla; parkkipaikkojen määrä ei ole kovin suuri ja heinä-elokuussa myös iltapäivän aurinko voi olla rannalla liian läkähdyttävä.

Kaupungin sydän on Salvador-kirkkoaukio, jonka laidoille levittäytyy useita tapas-paikkoja, kahviloita ja jäätelökioskeja (jäätelövalikoima pökerryttää). Aukio jatkuu palmujen reunustamana Euroopan parvekkeeksi eli Balcón de Europaksi, joka on huikea näköalapaikka, josta näkee pitkälle upeaa rannikkoa. Paikalla on myös kahvila, joka on meiltä vielä testaamatta. Aukiolta pääsee vanhaan kaupunkiin, jonka Pintada- ja Calle Almirante Ferrandiz -kaduilta löytyy monia kivoja pikkuliikkeitä ja ruokapaikkoja. Shoppailuvinkkejä ja ruokapaikkasuosituksia voin kerätä joskus yhteen postaukseen :)Yksi suositeltava ruokapaikka tältä alueelta on El Sevillano, jossa varsinkin hämärän aikaan on aivan ihastuttava tunnelma ja ruoka on kohtuuhintaista ja hyvää.
Kaupungin itäosa on vanhan kaupungin lisäksi minulle tutuinta Nerjaa. Siellä on monia kauniita urbanisaatioita, joista useat toimivat myös hotelleina. Tutuin niista on Capistranon alue, jossa valkoisia taloja ympäröi hyvin hoidetut puutarhat ja uima-allasalueet. Carabeon katua pitkin on mukava kävellä keskustaan.
Nerjassa on myös erittäin aktiivinen kulttuurikeskus (Calle Granadalla), jossa järjestetään monenlaista ohjelmaa ympäri vuoden. Kaksi kertaa olen käynyt huikeassa Flamenco-esityksessä (liput 10-12e). Aktiviteetteja alueella vesiurheilun lisäksi ovat tennis, padel, pyöräily eri muodoissaan, ratsastus, vaellus. Nerjassa ei ole omaa golfkenttää mutta lähiseudulta niitäkin löytyy. Nerjan ylivoimaisesti kuuluisin nähtävyys on tippukiviluolasto, joka kuuluu Euroopan suurimpiin. Sisällä järjestetään kesällä konsertteja ja luolasto on jopa 4 kilometria syvä. Tästä aiheesta kirjoittelen joskus lisää...
Nerjan kävijät, kommentoikaa ihmeessä kokemuksianne. Huomaan, että olen ottanut todella vähän kuvia itse kaupunkialueen sisältä. Asia täytyy korjata myöhemmin :) Mukavaa viikkoa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä! Olis hienoa mennä jonkinlaiselle päivävaellukselle tuollaisissa maisemissa. Muutenkin tosi romanttisen ja kauniin näköistä, tuolla olisi kiva varmaan ihan vaan ollakin.

    VastaaPoista
  2. Eikö olekin :) Alueen vaelluspolut ovat meille vielä tuntemattomia, mutta ehdottomasti ainakin Frigilianan vaellusreittejä on aikomus testata.

    VastaaPoista