sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Syyslomalla Kööpenhaminassa

Terveisiä Tanskasta! Välillä lomalla muuallakin kuin Espanjassa :) Tällä kertaa lähdimme reissuun naiskokoonpanolla; kaksi äitiä ja kaksi esiteiniä (tyttäret). Tavoitteena tehdä hieman ostoksia ja tutustua ainakin jonkin verran kaupunkiin ja herkutella. Yllätyimme miten paljon 10 -ja 11-vuotiaat jaksavat kävellä ja shoppailla. Lähinnä pientä vääntöä on tullut ostamisinnokkuuden rajaamisessa ja iltaisin väsymyshörskötyksessä. Aika normia siis :D Liikkuminen sujui mukavasti 72hour City Passin kanssa metrolla/lähijunilla ja reippaalla kävelyllä.

Ensimmäisen päivän kiersimme ydinkeskustaa ja sen liikkeitä. Entuudestaan tututulta Söstrene grenesiltä lähti jälleen mukaan puoli matkalaukullista iki-ihania pahvilaatikoita (ok, hassua). Kolmikerroksisessa Tigerissa riitti katseltavaa myös..Hotellimme Ac Bella Sky sijaitsi todella näppärästi lyhyen metromatkan päässä sekä keskustasta ja lentokentältä ja tarjosi upeat näköalalliset huoneistot loistoaamiaisella kohtuuhintaan. Voin suositella!

Toisena päivänä suuntasimme Tivoliin ja miten viihtyisää siellä olikaan lokakuisena pilvisenä päivänäkin. Alue oli somistettu Halloween -tyyliin ja vaikka en sen tyylin fani ole yhtään, lukuisat kurpitsa-asetelmat ja lyhdyt viehättivät silmää. Muutama laitekin testattiin. Kaikki on Tivolissa kallista (sisäänpääsy pelkästään on noin 16e) mutta kyllä tuolla käynti silti kannattaa!

Tivolista menimme Nyhavenin alueelle, joka antaa kaikille tutun julkisivun Kööpenhaminalle. Värikkäät talot jaksavat ihastuttaa aina. Esiteineille "pakollisen" Starbucks-käynnin jälkeen kävimme pizzalla Cafe Palermossa. Ainakin tähdenmallinen Pizza no:5 oli kaunis ja maittava.

Yksi päivä lomailua on vielä jäljellä. Se täytyy tästä rennosta ja mukavasta kaupungista todeta: lapsi-vanhempi reissu toimii hyvin senkin takia, että koko perheen loma tulisi tässä kaupungissa aika kalliiksi. Käymistäni kaupungeista tämä on kyllä kallein. Kolmen päivän loma on oikein sopiva :D Seurasta ei tämän reissun onnistuminen jäänyt kiinni; se oli mitä parhainta. 

Alla kuvia Tivolista, Nyhavenista, keskustasta ja hotellista ja niistä pahvilootista ;) 

Mukavaa syyslomaviikkoa kaikille, joilla lomaa on ja työläisille voimia viikkoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti