tiistai 8. marraskuuta 2016

Terassiunelmia

Talven tuivertaessa ja hämärän hyssyssä härnään itseäni pinnailemalla Pinterestistä ihania terassi/patiokuvia. Kuin utopiaa! Miten kauniita tunnelmia näistä löytyykään. Suurista ryöppyävistä bougainvilleista ja sinikukkasista puista (kuka tietää mikä puu?) on turha parvekkeellemme haaveilla, mutta joitakin toteuttamiskelpoisiakin ideoita kuvista löytyy. Kuvien katsominen jo sinänsä rentouttaa ja aiheuttaa vienoa huokailua :D Kaikki tämän postauksen kuvat ovat Pinterestistä.

Alunperin olen suunnitellut terassille polyrottinkisohvaa vaaleilla pehmusteilla ja fuksianpunaisilla tai turkoiseilla koristetyynyillä ja rautaisia koristeellisia tuoleja pyöreiden pöytien ympärille. Mutta tuollainen kiinteä penkki pitkulaisen terassin päätyynkin voisi olla kiva. Tilaakin pitää jättää esim. pyykin kuivaukseen ja herra Limonerokin (eli sitruunapuu) ottaa oman paikkansa :)

Terassimme plussaa on talvisin varsin suora auringonpaiste auringon ollessa matalammalla, mikä lämmittää mukavasti. Kesän korkea aurinko taas ei pääse paistamaan suoraan katon suojatessa ja se estää terassin muuttumisen pätsiksi. Esteetön näkymä uima-altaalle on myös hyvä.

Tässä vielä syksyisempää terassikuvaa Ikean sivulta. Suomessa mikään ei estä luomasta tätä tunnelmaa vaikka lämmitetylle kuistille tai ihan sisälle.
Tunnelmallista alkutalvea (ja kuiskaten voi kai jo toivottaa joulun odotusta) kaikille :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti