maanantai 21. marraskuuta 2016

Miksi Espanja?

Lista asioista, jotka Espanjassa minua miellyttävät ei ole lyhyt, mutten kuitenkaan kuulu siihen porukkaan, joka näkee/kokee kaiken olevan siellä paremmin. Kotimaani on minulle rakas ja aika vaikea olisi tässä elämäntilanteessa kuvitella tilanne, jossa poistuisin Suomesta pysyvästi ja ympärivuotisesti. Vaikka juuri tänään ilma on ollut sellainen, että äkkipikainen olisi voinut päätyä rajuihinkin ratkaisuihin...

Parhaimpia asioita Espanjassa ovat mielestäni juurikin ilmasto ja aurinko yhdistettynä sijaintiin Euroopassa. Lentomatka on sopiva ja edullisia lentoja on aktiiviselle lentotarjousbongarille mukavasti tarjolla. Aurinkopäiviä on reilusti ja keskitalvellakin päivälämpö on 15 paikkeilla.

Pidän espanjalaisista. Kulttuuri on kiihkeää ja ilmaisu tunnepitoista, mutta ei aivan niin dramaattista kuin esimerkiksi italialaisilla tai kreikkalaisilla. Perhekeskeisyys on myös upea asia ja yhteisöllisyys; ihmiset eivät jurota kodeissaan yksin. Omalla kylällämme papat kerääntyvät istumaan puiden katveeseen joko apteekin eteen tai pienen suihkulähteen viereen ja jutustelevat ja pelailevat. Viikonloppuisin koko perhe lähtee ravintolaan syömään tai uimarannalle pystytetään katokset ja laitetaan oikein kunnon sukubileet. Mistä sitä porukkaa riittääkin ja miten kaikki voivatkaan puhua niin yhtä aikaa :)

Espanjan kieli kääntää aivoni loma-asentoon. Latinomusiikki saa lähes väkisin hyvälle tuulelle ja Alvaro Solerin tai Enrique Iglesiasin biisit saavat minut kääntämään nupit kaakon suuntaan :D Corazón (sydän) löytyy joka kappaleesta <3 Kieli on myös suhteellisen helppoa ja sitä voi ihan vapaasti sotkea englantiinkin ja elekieleen. Paikalliset iloitsevat alkeellisistakin puheyrityksistä.

Tapaskulttuurista olen maininnut ennenkin. Se on erityisesti mieleeni vaikka paellastakin pidän. On kiva tilata pöytä täyteen erilaisia suupaloja, joista jokaiselle löytyy jotain. Espanjan isoista kaupungeista löytyy myös mahtavia maailmanluokan ravintoloita.

Rakastan isoja, vanhoja Espanjan kaupunkeja.  Sevilla, Cadiz, Valencia, Barcelona, Malaga tarjoavat niin menneen ajan tunnelmaa kuin nykyajan sykettä ja nähtävää riittää moneenkin reissuun. Odotan, että pääsen Cordobaan, Granadaan ja Madridiin. Vastapainona näille ovat sitten pittoreskit, pienet ja postikorttimaiset pikkukylät, kuten oma kylämmekin. Ja takuuvarmat turistirysätkin löytyvät!

Hintataso miellyttää myös suomalaista. Ruoka, ulkona syöminen ja autoilu on selkeästi halvempaa kuin täällä Suomessa. Etelä-Ranskaan verrattuna on edullista ja Italiaankin verrattuna selviää edullisemmin.

Tässä muutamia seikkoja mainitakseni pintapuolisesti, miksi minä ihastuin Espanjaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti