tiistai 23. toukokuuta 2017

Pieniä reissumerkintöjä, päivät 4-5

Aktiivilomamme on lopuillaan ja tätä postausta näppäilen paluulennolla. Loma oli tosi kiva, ehkä vähempikin tekeminen olisi riittänyt, mutta hyvin jaksoimme :)

Sunnuntaina ajoimme Frigilianasta Benalmadenaan Teleferico-kaapelihissille. Olimme unohtaneet tankata (!), mutta onneksi bensa riitti seuraavalle asemalle ja saimme apua bensatankin korkin aukaisuun (oho se olikin auki). Hienosti pärjäsimme kaksi naista muuten ratissa ja liikenteessä :D

Kaapelihissi vei korkealle vuorelle, josta näkyi koko Costa del sol. Ylhäällä on kaitein varustetut polut, jotka johtavat aivan laelle. Hatusta saa täällä pitää kiinni, tuuli oli todella kova. Ja näkymät olivat huimat. Hissikyyti maksaa 14,50e,  mutta 3e alennuslippuja on tarjolla esim. monissa kahviloissa. Vuoren laella on kahvio myös.

Jatkoimme Telefericolta Fuengirolaan. Olimme siellä niin vähän aikaa, että kävelimme lähinnä rantakadulla. Cafe Organic oli oikein siisti ja kiva paikka pitää kahvitauko. Siitä on kuvia alla.

Fugesta jatkoimme kohti reissun kohokohtaa La Rosaledan stadionia ja Malaga-Real Madrid -peliä. Olimme kolme tuntia etuajassa varmuuden vuoksi ja kävimme umpipaikallisessa kulmakuppilassa ottamassa välipalaa. Ostimme futishuivit ja menimme sitten stadionin liepeille odottelemaan ovien aukaisua. Tunsimme olomme varsin turvalliseksi. Juomapulloja saa viedä peliin vain ilman korkkia ja järjestelmäkameraa ei kannata ottaa. Vaikka paikkamme oli Malagan kotikatsomossa, oli paikalla paljon myös Real-faneja eikä hulinoita syntynyt. Suuri Real -fanien määrä yllätti ja koko pelin taisi heidän huutonsa ja laulunsa kuulua kaikista koviten. Olimme 5. ylimmällä rivillä, mutta pelin seuraaminen onnistui hyvin ja pelaajat pystyi erottamaan kohtuukivasti. Tarkkana on oltava - jos maali tulee, sitä ei näe uudestaan edes screeniltä. Nyt on sitten nähty livenä miten Rolle ja Benzema maalaa. Lopuksi saimme kuulla voittajien laulun ja nähdä ilakoinnin. Real Madrid, Los Blancos on Espanjan kovin seura ja liekö koko maailman. Auton pois saaminen stadionin läheltä kesti noin 45 minuuttia, sillä moni tie oli poikki pelin takia.

Viimeisen lomapäivän kiertelimme itselleni jo rakkaaksi tullutta kotikylää ja kävimme uimassa ja keräämässä simpukoita Calahondan rannalla Nerjassa. Laitoimme kämppää kuntoon seuraaville vieraille.

Kiitollisin mielin nyt kotiin. Uutiset maailmalta ovat taas kerran olleet musertavia, mutta elämää on jatkettava ja jokainen päivä otettava lahjana ♡

Kuvissa ensin futiskuvat, sitten Teleferico-kuvat ja kuvia Cafe Organicista. Viimeisenä pari tunnelmakuvaa Frigilianasta ja La Tienda -kahvilan sitruunajuustotortusta.

Casa limonero hiljenee nyt toviksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti