Sen verran olen päässyt pihalla puuhailemaan, että huomasin raparperin ennättäneen jo kovin isoksi. Heti piti tietysti tehdä rapeaa paistosta jälkiruuaksi. Kevään ja kesän fiilistä on tänä vuonna joutunut hakemaan tavallista enemmän lautasen kautta lämpimien säiden antaessa odottaa itseään. Lapsenikin myöhästyi tänään linja-autosta etsiessään pipoa päähänsä...
Raparperi sana kuulostaa espanjaksikin mukavalle, "ruibarbo" ja jäi kerrasta mieleeni. En kyllä tiedä käytetäänkö tätä mainiota raaka-ainetta Espanjassa yleisesti. Itse käytän sitä hillokkeena viilin kanssa ja paistoksena. Mansikka-raparperikiisseli on myös ihanaa, mutta olen huono kiisselinkeittäjä. Äitini taitaa sen homman.
Itse teen usein paistoksen tämän ohjeen mukaan.
Toivottavasti kesäkuu tuo kelitkin mukanaan. Mukavaa alkukesää sinulle!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti