torstai 19. lokakuuta 2017

Päiväkahville Torroxiin

Nerjasta ja Frigilianasta seuraava kylä Costalle päin on Torrox, jossa on sekä rantaosa hieman tylsine kerrostaloineen ja sitten vuoren rinteellä on kylän vanha osa.

Ajelimme tänne vanhaan kaupungin osaan vuoritietä MA-5105 Frigilianasta, noin 30 minuuttia kului 15 kilometrin matkaan. Kirkkaalla säällä maisemat ovat upeat. Tie on kapea, mutta ei liian pelottava kuitenkaan. Motaria pitkin kylälle karauttaa nopeammin ja helpommin(tylsemmin).

Torrox on mielestäni lounaan tai päiväkahvin mittaiselle retkelle sopiva kohde. Kaupunki ylpeilee Euroopan parhaalla ilmastolla. Ehkä siinä jotakin perää onkin, sillä puolipilvinen päivä kirkastui heti Torroxiin päästyämme.

Kylässä kannattaa kiertää kapeita kujia ja lounastaa tai kahvitella aukion ihanien sateenvarjojen alla. Näitä kuvia ei ole mitenkään mukattu.

Andalusiasta löytyy kymmenittäin ihania kyliä ja tavoitteeni on, että jokaisella pidemmällä reissulla kävisi ainakin johonkin tutustumassa. Noin 100 kilometrin päässä Malagasta pohjoiseen sijaitsee esimerkiksi Montefrio, jonka National Geographic -lehti valitsi vuonna 2015 kymmenen koko maailman kauneimman kylän/maiseman joukkoon. Tässä vielä pari Torrox-kuvaa. Mukavaa viikonjatkoa itse kullekin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti