lauantai 30. joulukuuta 2017

Kultainen hetki ja pari mainintaa säästä

Talvella auringon laskeutumista seuraa Suomessa ihana hämyinen tai joskus kuulaan kirkaskin sininen hetki. Lomakämpällämme vastaavaa hetkeä (tosin juuri ennen laskua) voisi ihanimmillaan kutsua kultaiseksi. Valossa on kultaa sekoitettuna ripaukseen punertavaa - hieman kuin ruusukultaa. Satuimme viime reissulla olemaan auringonlaskun aikaan kämpillä ja nautiskelin näistä hetkistä.

Talvellakin auringon paistaessa on sen verran lämmin, että suojaisalla terassilla pystyy kivasti kahvittelemaan. Tunnelma on rauhallinen ja uinuva, kun kukaan ei polski altaalla ja pääskyjäkin on vähemmän syöksähtelemässä.

Näissä kuvissa ei ole käytetty mitään filtteriä. Valo on niin aito kun se (känny)kuvassa voi olla.

Maailmalla on koettu sääilmiöitä äärimmillään ja Espanjakaan ei niiltä säästynyt. Lunta tuli jopa aurinkorannikolla! Puolisoni on ollut Espanjassa nyt ja kokenut viikon aikana säiden ääripäät. Lunta ei Frigilianassa satanut, mutta pari päivää olivat todella kylmä. Sitten taas seuraavana päivänä on 18 astetta ja auringossa ihan kesäinen. Talviaika on siis Välimerelläkin säiden puolesta hyvin vaihtelevaa, vaikkakin 15 astetta ja aurinkoa tyypillisintä ehkä onkin. 

Rapsakkaa tammikuun jatkoa kamut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti