lauantai 10. maaliskuuta 2018

Gibralfaro - linnoitus Málagan yllä

Málaga on ollut minulle usean reissun shoppailukohde ja varsinaisista turistinähtävyyksistä olen käynyt maailmanpyörän, Picasso-museon, Alcazaban linnoituksen ja La Rosaledan jalkapallostadionin (no nähtävyys oli toki Realin pelaajat..).

Nyt oli aika kivuta Gibralfaron linnoitukselle, jonka kesäisin olemme rankanneet liian kuumaksi rastiksi. Aikaa käytimme itse reilut pari tuntia linnaan kipuamiseen ja sen muureilla kävelyyn ja kahvitteluun.

Linnoituksen rakentaminen alkoi 900-luvulla. Sen historiaan voi perehtyä esimerkiksi ylhäällä linnoituksessa sijaitsevassa pienessä museossa.

Selkein tapa saapua linnaan, on kävellä Alcazaban oikealta puolelta lähtevää kävelytietä pitkin. Koko matkan maisemat ovat hienot ja reitin varrella on istutuksia ja näköalapaikka. 
Näköalatasanteelta näkyy koko kaupungin eteläpuoli, satama-alue ja härkätaisteluareena. 
Liput ostetaan vasta kipuamiseen jälkeen linnoituksen portilta eivätkä hinnat päätä huimaa. Kahden lapsen ja yhden aikuisen liput maksoivat tiistaipäivänä yhteensä 3,40e. Ylhäältä linnoitukselta avautuu näkymät kaikkiin suuntiin ja siellä voi kulkea linnamuureja pitkin. Kiva paikka. Kahvilasta ostimme suklaakakkua ja kahvia. Kahvi oli tosi hyvää täällä. Eväspatongit olimme nauttineet jo näköalapaikalla. 
Mainitsemisen arvoista sekin, että ylhäällä oli siistit vessat, joissa oli paperia. Kaikissa tämäntyyppisissä paikoissa ei välttämättä näin ole... Vaikkakin yleisesti Espanjan siisteystaso on varsin hyvä.

Alastulo oli jo ihan kevyttä puuhaa. Kuten kuvasta näkyy, sää oli vaihtelevaa. Väkeä oli maltillisesti liikkeellä. Hellekeleillä tämä retki voi olla liian kuuma. Ylös linnoitukselle pääsee myös taksilla tai bussilla. 
Suosittelen retkeä Gibralfaroon, koska sieltä käsin hahmottaa kivasti tätä hienoa kaupunkia. Lisäksi saa mukavan liikunnan samalla. Málaga on mielestäni erinomainen viikonloppu-ja päiväretkikohde, jossa vanha kaupunki tarjoaa upeita katedraaleja ihailtavaksi, museoita kulttuurinkaipuisille ja puistoja ja pitkiä rantoja ja satama-alueen. Shoppailumahdollisuuksia unohtamatta. Ja palmuja on paljon katukuvassa :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti