lauantai 28. huhtikuuta 2018

Ekat palat New Yorkia

Terveiset New Yorkista! Saavuimme perjantaina yön pimeydessä hotelliimme Upper West Sidessa ja olikin jännittävää herätä aamulla katsomaan miltä maailma täällä näyttää. Kävimme aamupalalla kulmakuppilassa ja jatkoimme ihanan Central Parkin läpi kohti Rockefeller Centeriä. Lauantaina puisto oli täynnä juoksijoita, vapaapäivän viettäjiä, jokin teemapäiväkin taisi olla. Central Park on heräämässä kevääseen. Magnolioiden kukinnot olivat jo hieman ohi menossa ja puiden lehdet puhkeamassa.

Meillä on Nyc Citypassit, joilla pääsemme tärkeimpiin nähtävyyksiin edullisesti ja vähemmällä jonottamisella (passi 103 euroa). Rockefeller Centerin Top of the Rock oli ensimmäisenä listalla ja se olikin mahtava tapa aloittaa loma. Tämä on se paikka, jonka rakennustöistä 1930-luvulta on ikoniset kuvat korkealla teräspalkeilla ilman turvavarusteita istuvista työmiehistä. Täältä näkee myös Empire State Buildingin. Voi sanoa, että fiilikset olivat hienot. 
Rockefeller Centerissä on pikkuliikkeitä ja monenlaista nähtävää ja myös NBC-studiot. Sieltä jatkoimme Time Squarelle. Lauantaina ihmisiä oli liikkeellä siedettävä määrä, mitään ahdistavaa massaruuhkaa ei ollut. Jotenkin New York tuntuu helposti lähestyttävälle metropolille. 
Time Squarelta kävelimme kelvollisen pikaruokapaikan kautta Fifth avenuelle ja ostoksiltakaan emme välttyneet :) Kyllä siinä silmissä jo vilisi brändejä ja keltaisia takseja. 
Mittariin kertyi hurjasti askelia ja lopuksi vielä saimme sadekuuron niskaan. Nyt silmä jo luppasee. Upea päivä takana ja lomaa reilusti jäljellä :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti