maanantai 2. huhtikuuta 2018

Suodatellen

Suuren osan tämän harrasteblogini kuvista julkaisen ilman suodattimia eli kuvankäsittelyä. Ammattibloggarit taitavat käsitellä valtaosan kuvistaan ja tietty sävymaailma voi olla jonkin blogin tavaramerkki/tunnusmerkki. Suodattamisessa ei ole mitään väärää, mutta kyllä sillä huomattavasti voidaan muuntaa kuvia valoisammaksi, värikkäämmäksi, intensiivisemmäksi, tunnelmalliseksi jne. Asunnon myynnissä laajakulmalinssillä otetut ja ylivalotetut kuvat ovat nykyaikaa. 

Tässä alla esimerkki omasta kuvastani parilla eri suodattimella käsiteltynä.

Tämä kuva on otettu hämärällä ja se kärsii vähäisestä valosta, jolloin värit eivät erotu. Valoa olisi saatu sytyttämällä kattovalo, mutta jälkeenpäin se ei tietenkään onnistu. Käsitellään siis kuvaa hieman. 
Tässä kuva on ajettu puhelimen oman kuvankäsittelyohjelman "iltahämärä" suodattimilla. On saatu lisää valoa ja Espanjaan sopivaa punertavaa sävyä. 
Tässä kuva on käsitelty Little Photo - kuvankäsittelyn "White shine" - filtterillä, joka oikeastaan vain lisää valoa kuvaan. 

Joskus taas kuva on parhaimmillaan ilman mitään käsittelyä. Tässä mielestäni hyvä esimerkki. Valo on kaiken a ja o. Kun valoa on riittävästi, sävyt ja kontrastit erottuvat. 
Vielä kun saisi suodatettua kuvista ylimääräisen romun pois :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti