perjantai 20. huhtikuuta 2018

Top 5 puuhat Frigilianassa

Tämä postaus kokoaa kylämme tärkeimmät nähtävät ja koettavat jutut ensikertalaisille ja lyhyen visiitin tekijöille. Kylän saa jo parissa vuorokaudessa kivasti haltuun, mutta parhaimmillaan se on kuitenkin hitaasti nautittuna tunnelmia makustellen. Jätän pois vaellussuositukset ja kylän uima-allasalueen, koska ensin mainittuja en ole vieläkään testannut ja toinen on auki vain kesäsesonkina (ja on tosi kiva paikka) .

Vanhan kaupungin kujat, putiikit ja kirkkoaukio

Kulje ainakin Calle Real ja Calle Alta katuja. Realin varrella on ihania pikkuputiikkeja ja myös ruokapaikkoja. Pääset leikkaamaan useasta kohtaa ylös Calle Altalle. Huomaa värikkäät ovet ja kurkista kapeistakin kadun pätkistä. Kirkkoaukiolla on hyvä ravintola ja kirkon länsipuolella La Tiendan kahvila, jossa on hyvä maistelulautanen ja ihanat kakut.


Kukkula/vanhan linnoituksen rauniot

Tästä olen kirjoittanut parikin erillistä postausta tässä ja tässä. Itse hakeudun matkakohteissa,  jos mahdollista,  korkeisiin paikkoihin, joista hahmottaa aluetta laajemmin. Frigilianan kukkula on kiipeämisen arvoinen paikka. 


Churrot ja markkinat

Aitoja churroja ei saa joka paikasta, mutta Frigilianassa Alexis tekee aamupäivisin takuuaidot Churrot kylän markkina-aukion vieressä. Kolmella eurolla saa ison annoksen ja paksun dippikaakaon. Maanantaisin koju on kiinni (ja joskus muulloinkin..) ja markkina-aamuina torstaisin koju on aina auki. Torstaimarkkinoilla myydään kaikkea koruista hedelmiin. 

Lenkki kylän ympäri

Reunoja myöten kylän kiertäminen on paras tapa ottaa haltuun koko Frigiliana, uusi ja vanha osa. Tästäkin olen tehnyt oman postauksen. Suosittelen myös kuntosalia, jossa on hyvä peruslaitteisto ja takuulla musiikki kovalla :D  

Illallinen jossakin kylän näköalaravintolassa

Loman kohokohta on jo monesti ollut kunnon illallinen kauniiden maisemien äärellä. Mirador-ravintola, El Casino ja The Garden restaurant ovat kaikki hyviä vaihtoehtoja. 
Nämä asiat nostaisin viiden kärkeen. Muistutuksena vielä, että mikäli jalkoja väsyttää, ainakin sesonkina voi ottaa tuk-tukin tai hevoskyydin kylän keskusaukiolta bussipysäkin läheltä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti