tiistai 5. kesäkuuta 2018

Euroopan parveke

Kesäkuuta kaikille!!

Tästä yhdestä lempipaikastani olen kirjoittanut myös pari vuotta sitten. Nerjan Balcon de Europa on koko kaupungin ikoninen symboli ja vallan viehättävä kaupungin keskipiste ja oleilupaikka. Legenda kertoo, että itse kuningas Alfonso XII nimesi sen vuonna 1885 vieraillessaan paikalla maanjäristyksen jälkiä tarkastelemassa ja sanoessaan "Tämä on Euroopan parveke". Historian kirjat kuitenkin kertovat, että ehkä nimi oli annettu jo aiemmin. Tämä Euroopan parveke on rakennettu vanhan linnoituksen ja sen tykkien päälle. Kuninkaan muistoksi Balconille on pystytetty patsas, jonka kanssa ihmiset kuvaavat itseään. Balconin alla on ravintola. 

Ihmiset tulevat iltaisin viettämään aikaa Balconille ja sen ympäristöön. Kahden käden sormet ei riitä laskemaan, montako jäätelöä olemme käyneet täällä syömässä ja ihailemassa maisemaa, jonka väritys vaihtelee säiden ja vuodenaikojen mukaan. Viime talvi oli poikkeuksellinen ja jopa lunta oli silhuetissa näkyvien vuorten huipulla. 

Hääparit käyvät ottattamassa valokuvia Balconilla ja he ovat kesäisin siellä tuttu näky varsinkin viikonloppuisin. Kirkon kellot soivat tiheään. Pyöreällä hieman liukkaalla laatoituksella tekee mieli vaikka tanssia tai tehdä jumppaliikkeitä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti