lauantai 27. lokakuuta 2018

Hurja säävuosi

Tämän vuoden aikana on saanut helposti aihetta  keskusteluun säästä. Suomessa oli upea luminen kunnon talvi ja perään pitkä, kuuma kesä. Syksyllekin on riittänyt valoa ja erityisen hehkuva ruska ja nyt jo ainakin täällä Keski-Suomessa ensilumikin. Kunnon vuodeajat! Suomalaisella ei siis ole nyt valittamista.

Espanjassakin on saatu ihmetellä säätä. Talvi oli tavallista viileämpi ja itsekin saimme kokea hiihtolomalla miltä tuntuu ottaa vettä saavista niskaan. Facebook-sivusto on varoittanut minullekin sateista ja myrskyistä pitkin syksyä. Tämä on meidän lyhyehkön Espanjan tarkkailuajan ensimmäinen vuosi, kun sää on aiheuttanut välillä mylläkkää. Perinteisesti sään suhteen pomminvarma lomakuu syyskuukin tarjosi välillä kaatosateita lämpimän ja aurinkoisen kelin välissä. Heinäkuun ja elokuun lomilla tosin oli sitä perinteistä kuumaa keliä.

Mutta sellaista se on luonnon kanssa ja tuskin ihminen on ainakaan ollut teoillaan tasapainottamassa tätä kehitystä, vaikka toki historian juoksussa ilmastokaudet ovat vaihdelleet ihmisestä riippumattakin. No, luonto jatkaa elämäänsä aiheutti ihminen toimillaan sille harmia tai ei ja sään joudumme sitten ottamaan vastaan sellaisena kuin se tulee. 

Mielenkiinnolla odotan, onko talvikauteen osuvalla lomallamme lunta tai keliä laskettelemiseen Sierra Nevadalla. Jos ei ole, sitten keksitään muuta. 

Sää, mikä oiva syy kantaa kutimet ja kirjat lomalle kuin lomalle! 
Aj'että mulla alkaa olla noita aamuisia porrastreenejä jo ikävä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti