torstai 11. lokakuuta 2018

Sano hyvät ääneen

Olen perusluonteeltani aika neutraali - mitä tulee asemoitumiseen akselilla pessimisti-optimisti. Juputan välillä turhaakin negatiivista ja toisaalta osaan innostua ihan kunnolla. Tietoisena projektina olen viime vuosina pyrkinyt kiinnittämään huomiota elämän hyviin asioihin ja kääntämään neutraaleita asioita positiiviseen vaakakuppiin. Yksi käytännön keino on ollut sanoa hyvät asiat ääneen.

Jo melko säännöllisesti toistuva esimerkki on  "olipa tänään kiva työpäivä". Joka päivä nuo sanat eivät pääse huulilta tosiaankaan, mutta aina silloin kun päivä on ollut edes neutraali. Opo havahdutti vanhempainillassa sanoessaan, miten tärkeitä nuo sanat ovat jälkikasvun korville. Ketään ei inspiroi kamala työelämä, jos me vanhemmat hoemme sitä pelkästään.

"Onpas mukava, kun ehtii istua alas juomaan kahvia. " 
"Ihanaa, kun on vapaailta eikä tarvitse lähteä minnekään." 
Pieniin tuntemuksiin tulee voimaa, kun ne sanoo ääneen. Hyvä tunne kasvaa. Ainakin itselläni useimmiten. Negatiivista sattuu ja tapahtuu varmasti läpi elämän sivun ja kielteisyys  tarttuu niin helposti, että kaikki sanottu hyvä tarvitaan! 
Vielä kun oppisin ja muistaisin sanoa hyvät palautteet kanssaeläjilleni! Sillä ehkä kohennettaisiin monet päivät negatiivisesta neutraaliksi tai neutraalista positiiviseksi. Positiivisissa kommenteissa on niin valtavasti potkua. 
Hyvää lokakuuta kaikille lukijoille🍂

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti