sunnuntai 18. marraskuuta 2018

Espanjalaistyylistä sitruunakakkua, por favor

Aurinkoinen viikonloppu on innostanut puuhailemaan kaikkea, myös pitkästä aikaa leivoin. Ihme miten yksittäiset aurinkopäivät voivat piristää! Googlailin espanjalaisia sitruunaleivonnaisia ja löysin Bollo de Limonin ohjeen. Kyseessä on nopea ja helppo kakku, joka on myös perinteisiä kahvikakkuja terveellisempi. Ohjeessa on näet rasvana öljy ja sokeria on tavallista vähemmän. Makuna on myös jugurttia.

Mukaeltu Bollo de Limon

4,5dl venhäjauhoja

1,25 dl sokeria

2,5tl leivinjauhetta

1 sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu

1,5 dl oliivi-tai rypsiöljyä

2 munaa

125g luonnonjugurttia (mielellään rasvaista) 


Sekoita kuivat aineet ja tee kuoppa keskelle. Riko siihen munat ja lisää sitruunamehu, öljy ja jugurtti ja sekoita kaikki varovasti sekaisin. Käytin itse rypsiöljyä. Kumoa voideltuun ja korppujauhottuun vuokaan (20cm halk. sopivin) ja paista 180 asteessa noin 45minuuttia. OMan kakkuni rouhea ulkonäkö selittyy japanilaisilla korppujauhoilla, jotka ovat sangen karkeita. Tarjoa kakkua esim. vaniljajäätelön kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti