perjantai 15. maaliskuuta 2019

Päiväretki Tangeriin osa 2 - värien Marokko

Tangerin retken unohtumattominta antia oli 4 ruokalajin lounas marokkolaisessa perinneravintolassa. Ravintola oli kauniisti sisustettu ja ruuat olivat hyviä. Alkuruuaksi oli mausteinen kasviskeitto, sitten kebabtikut ja pääruuaksi oli couscouskanaa ja lopuksi makea leivonnainen minttuteen kera. Vanhoista miehistä koostuva bändi soitti paikallisia sävelmiä.


Ravintolasta jatkoimme mattokauppaan, jossa meille esiteltiin toinen toistaan upeampia mattoja. Kaupassa oli oikea värien ilotulitus ja 1001 yön tunnelma. Mieheni erehtyi kysymään mattojen hintoja ja voi sentään että meidän oli lopulta vaikea päästä kaupasta eteenpäin. 

 Mattokaupan jälkeen tutustuimme vielä tangerilaiseen apteekkiin ja myyntipuheet syleilivät universumia. Apteekin tuotteiden käytön jälkeen ei kenenkään pitäisi olla väsynyt, ryppyinen eikä kipeä. Mukaan lähti moroccan oilia. Lopun aikaa kiersimme vielä medinaa, kuuntelimme tietoiskua kaupungin historiasta. Retken loppua kohti meitä ympäröi suureneva parvi kaupustelijoita. Näitä ei varmasti olisi, jos liikkuisi itsekseen ja esimerkiksi huivi päässä. Napakka "no thanks"kyllä uskottiin. 
Olimme Afrikan mantereella noin 6 tuntia. Matkoihin meni odotteluineen lähes sama. Silti retki kannatti. Kuvattavaa olisi ollut vaikka kuinka ja kantaja jos olisi mukana ja paksu lompakko, niin Atlas-vuoristossa kudotut matot olisivat upeita tuliaisia. Ruoka yllätti perheemme, koska se kelpasi teiniportaallekin. Sää helli meitä. Miinuksena siirtymäodotelujen lisäksi luettelisin kauppiaitten innokkuuden ja typerähkön kameliratsastuksen. Tämän reissun jälkeen minua kiehtoo Marrakech, jonne voisi suunnata joskus muutaman päivän matkalle. 

Kiva retki oli osuva päättää oppaamme sanoihin Espanjan puolelle päästyämme "Mi querida España", rakas Espanjani. Afrikan maalla oli kuitenkin muukalaisolo.

Ehkä joskus käymme myös Espanjan omistamilla Afrikan alueilla Melillassa tai Ceutassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti