sunnuntai 5. toukokuuta 2019

Asioita, jotka inspiroivat nyt

En ole koskaan ollut oikein listojen tekijä. Kauppaankin suuntaan yleensä ilman ostoslistaa ruokien mielikuvat ja tyhjä jääkaappi ajatuksissani (ja unohdan usein jotakin oleellista). Tosin eräänlaista huoli/rukousaihemuistiota olen välillä rustaillut. Lukiessani kirjaa "Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin" innostuin hieman listoista. Olkoon tässä nyt pieni tämän hetken inspiraatiolistani.

Vaellukset ja päiväretket

Tykkään ihan valtavasti suunnitella päiväretkiä ja -vaelluksia. Mieluiten luontoon, kauniiden maisemien äärelle, kävellen. Niin että jalat rasittuvat, mieli tyhjenee ja saa kauniita kuviakin. Myös kaupunki/kyläretkien suunnittelu on mukavaa ja rakkauttani vanhoihin kaupunkeihin olen toittottanut monet kerrat. Retkien jälkeen köllähdän mieluiten omaan sänkyyn tai hotelliin. Kunnon eräkävijä en siis taida olla, niska kipeytyy painavista rinkoista ja yöllä teltassa mielikuvitus lähtee laukalle. Retkien lisäksi innostun matkaopaskirjoista ja kartoista ja niiden avulla suunnistan mieluiten, navigaattoria käytän vain autoillessa. Kaikkein ihaninta on, jos retki nousee jonnekin korkealle, josta näkee kauas!

Välimerellinen sisutus

Tämä on inspiroinut minua kenties vuosikymmenet eikä näytä viehätys laantuvan. Värikkäät tekstiilit, paksut valkeat kiviseinät, kukka-asetelmat, kaaripeilit ovat kaikki ahh, niin ihania. Itseasiassa parhaillaan metsästän tuollaista kaaripeiliä. Nämä kuvat ovat Pinterestistä.

Vapaapäivien aamut


Tämä asia on kummallinen. Tykkään loma-aamuista hurjan paljon, mutta arkena aamuista ei voi sanoa samaa. Arkisin olen ehdottomasti iltaihminen. Limoneron aamuissa ihanaa on raikas ilma, linnunlaulu, kukon kieunta, aamupalat, kylän hienoiset ruuhkat, eloon heräämisen tunnelma, churrokioski ja leipäauto. Ehkä tähän samaan litaniaan voi lisätä vielä vapaapäivät ylipäänsä. Vapaana ollessa on aikaa herätellä mieltä, innostua, rönsyillä, keksiä uusia ideoita. Arjen kiireissä on oltava raamitetumpaa, jotta asiat sujuvat. Rutiineista ei jouda paljoa lipsumaan tai jos  ehtisikin, väsymys tukkii inspiraatiokanavia. Vai onko näin? 

Japani

Japani ei ole viime aikoja lukuunottamatta ollut juurikaan mielessäni, saati inspiroinut minua. Tyttäreni Japani-villitys on kuitenkin hieman tarttunut minuunkin, varsinkin kun olen alkanut lukea matkakuvauksia ja muuta Japaniin liittyvää kirjallisuutta. Nyt olen jo hieman innoissani, varsinkin kun suunnittelemme reissua ensi vuodelle. Sushia opin syömään noin 3 vuotta sitten ja tyttöni on opettanut minulle joitakin kohteliaisuussanoja. Eilen illalla saimme tyttären kotitalousläksynä 4 ruokalajin japsi-illallisen. Ylläolevat kuvat ovat Pixabaysta. 


Tämmöinen olisi listani juuri nyt, syksyllä ja talvella se on ehkä ihan erilainen, ehkä jo kuukauden päästäkin pihahommien kimpussa touhutessa. Inspiroivaa kesäkautta itse kullekin :) !Ei kommentteja:

Lähetä kommentti