lauantai 18. toukokuuta 2019

El Fuerte - Frigilianan lähivuoripatikka

Kuten olen kertonut, Frigilianasta lähtee useita retkipolkuja ja korkeimmalle noustaan El Fuerten reitillä. Tästä linkistä pääsee näkemään koko retkivalikoiman. El Fuerte takaa mahtavan jalkatreenin ja hienoja maisemia joka suuntaan. 


Polun alkuun pääsee nousemalla Frigilianan vanhasta kaupungista ylös Calle Chorreaa pitkin, aluksi tietä pitkin mutkitellen asuinrakennusten lomasta kunnes tullaan kastelualtaalle. Sen vasemmalla laidalla näkyykin jo Sendero-kyltti, joka viitoittaa polun alulle.Polku on selkeä koko matkan ylös ja tämä retki ei ole rengasreitti, joten samaa polkua tullaan sitten alaskin. Paikoin polku on kivikkoinen, paikoin helppokulkuinen. Kokonaisuudessaan matkaa tulee 7,5 kilometriä polun alusta, mutta me jatkoimme vielä päätepisteestä eteenpäin ja taivalsimme noin 11 kilometriä. Kuvat eivät ole aivan kronologisessa järjestyksessä.Maisemat ovat niin avarat ja upeat että kuvia on pakko napsia :) Kukkia ja yrttejä kasvoi keväällä paljon! 

Ylhäällä maisema alkaa karuuntua ja kasvillisuus vähentyä. Ihmettelimme muutamaa kotiloa, miten ne voivat elää näin ylhäällä ja kuivassa!

Varsinainen päätepiste on käsittääksemme tämä paikka. 

Fiilis oli kuin suuremmankin vuoren valloittajalla. Vuorilla happi ohenee ja jotenkin ajatus tyhjenee. Mielessä on vain seuraava askel ja maisemien jylhyys, ihmisen pienuus suuressa luonnossa. 
Jatkoimme tästä vielä pari kilometriä eteenpäin nousten. 

Eväitä pitää olla mukana ja juomaa saa olla reilusti. Hiki tulee ja kaloreita kuluu. Kesäkuukausina retki on varmasti liian rankka  ellei lähde liikkeelle jo aamuhämärissä.  

Poispäin kävellessä sai ihailla edessä siintävää Välimerta, Nerjaa ja  Frigilianaa ja ajatukset laajenivat jo ruokapohdinoilla...

Oli meillä mukava retkipäivä. Haaveissa on valloittaa jollakin reissulla El Cielo, joka on korkein alueen huipuista ja merkattu isolla ristillä...Ja toki toivon että saa kierrettyä nämä lähipolut myös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti