sunnuntai 2. kesäkuuta 2019

Voimaantumista ja hyvää ruokaa

Kesän ja uuden työn myötä olen kokenut voimavarojen lisääntymistä ja se on näkynyt ruokapöydässä. Jaksan useammin kokeilla uusia reseptejä ja etsiä niitä. Helppous ja nopeus on silti edelleen plussaa. Lisäksi suosin tavallisia ruoka-aineita, jotta kaappeihin ei jää pyörimään ja pilantumaan purkkiarmeijaa.

Viikon sisällä olen tehnyt shaksukaa, gnoccheja voisalviakastikkeessa, halloumikesäkurpitsapihvejä limejugurttikastikkeessa ja tänään eniten espanjalaishenkistä lämmintä perunasalaattia chorizo-ja krakovanmakkaroilla. Ruoka oli niin maittavaa, että jaan ohjeen tässä. Olen mukaellut ohjetta useammista ohjeista.
Lämmin perunasalaatti

1 kg uusia perunoita
Puoli pussia ohuita pitkiä papuja (pakaste)
1/2-1 pussia herneitä maun mukaan
1 valkosipulinkynsi
6rkl ruokaöljyä
Puoli nippua ruohosipulia
Puolikas punasipuli
1tl suolaa
1tl hunajaa
Pieni loraus valkoviinietikkaa
Sinappia
Rouhittua mustapippuria
Erilaisia (mausteisia) makkaroita, kuten chorizoa

Keitä perunat kypsiksi, varo etteivät pehmene liikaa. Perunoiden kypsyessä pilko kaikki sipulit pieneksi silpuksi, sekoita ne öljyn ja mausteiden kanssa. Kiehauta pavut ja herneet. Paista makkarat uunissa tai grillissä. Pilko perunat 2-3 osaan. Sekoita kaikki salaatin ainekset kulhossa niin että perunoiden rakenne säilyy ja kastike sekoittuu hyvin. Tarjoile makkaroiden ja vesimelonin kanssa. Ihana kesäruoka!
Reseptiä voi varioida vielä lisäämällä keitettyjä kananmunalohkoja.
Maukasta kesää kaikille! Lomaan on itselläni vielä muutama viikko, mutta hellettä näyttää olevan luvassa jo ensi viikolla. Ihanaa 🌞

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti