lauantai 17. elokuuta 2019

Tuntematon Almeria kuvakimarassa

Gabo de Gatan luonnonpuistoalueen reunalla sijaitsee keskisuuri merenrantakaupunki Almería, joka on monelle jäänyt vieraaksi. Päätimme nyt yhdistää luonnonpuistokäyntiin visiitin tässä kaupungissa. Yövyimme Hotel Avenidassa noin 2 kilometriä vanhan kaupungin ytimestä. Hotellihuoneet olivat siistit ja tilavat kaksine pesualtaineen. Tytöt tosin palelivat omassa huoneessaan, kun olimme onnistuneet siellä säätämään ilmastoinnin 14 asteeseen. Kiva kontrasti ulkoilman 34 asteelle!

Kaupungin päänähtävyys on maurilainen linnoitus Alcazaba, joka kuluu Espanjan suurimpien linnoituksen joukkoon. Kuumuus verotti meiltä voimia siinä määrin, että tutustuimme vain linnan ydinosaan. Siellä on muuten kuvattu Game of Thronesia (Dornen pääkaupunki?). Linnan kahvio ei ollut auki ja onneksi meillä oli eväitä mukana, söimme niitä linnan varjoissa. Juoma-automaatti löytyy kyllä. Olen ehdottomasti linnafani ja vaikka Granadan Alhambraan ei tätä linnaa voi verrata, käymisen arvoinen paikka se on kuitenkin. Passilla pääsimme ilmaiseksi sisään, eli passit mukaan.

Linnalta laskeuduimme vanhan kaupungin keskustaan ja joimme kahvit katedraalin aukiolla. Tunnelmallinen ja kuuma paikka. Almeriaankin voisi olla mukavampi tutustua hieman viileämmällä.Kävelimme kaupungin kujilla ja pistäydyimme muutamissa pikkuputiikeissa. Kaktukset olisivat olleet tosi edullisia!
Mainitsemisen arvoista on myös kaupungin edullisuus. Aamiaista söimme periespanjalaisessa kulmakuppilassa Confiteria Francisco Hernandezissa, jossa kaksi patonkia suolaisella täytteellä, leivos, kaksi kahvia ja kaksi tuoremehua maksoivat 11 euroa. Harmiksemme teinien ja oikein omatkaan voimat eivät riittäneet enää kaupungin ranta-alueisiin tutustumiseen. Osasyynä myös se, että edellisenä päivänä olimme kolunneet luonnonpuiston rantoja jo. Toinen erityismaininta vielä vihanneksista. Alueella kasvatetaan valtavasti vihanneksia ja lähtölahjana hotellista saimme rasian tomaatteja ja pikkukurkkuja. Herttaista ja maukasta.


Voisin tulla joskus paremmalla ja viileämmällä ajalla tutustumaan kaupunkiin paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti