lauantai 16. marraskuuta 2019

Ajatuksia ja kuvia eläinpuistopäivästä

Eläinpuistoista postaaminen on nykyään hieman riskialtista. Kehtaako kertoa käyneensä semmoisessa edes... Vastustajia löytyy, mutta toisaalta puistot täyttyvät perheistä. Kävimme kesällä Selwo Aventura - parkissa Esteponassa ja tästä puistosta jäi itselle kiva mieli - toisin kuin vaikka Budapestin tai Riian eläintarhasta. Alue oli laaja, eläimille oli varsin mukavasti viihtyisän oloista tilaa, varjoa, aktiviteettia ja monet eläimet vaikuttivatkin jopa hyvin aktiivisille. Eläinpuistossa oli valtavasti lajitietoa ja myös turvassa sellaisia lajeja, jotka ovat täysin katoamassa alkuperäisympäristöstään metsästyksen ja hakkuiden takia. Ihmiset oli huomioitu vesisuihkuilla, kahviloilla, juoma-automaateilla ja jännittävällä puistosuunittelulla. Puiston Masai-kylässä voi myös yöpyä. Tässä kuvia mukavasta päivästämme.
Puiston sisäänpääsymaksu vaihtelee sesongin ja varausajankohdan mukaan. Liput kannattaa ostaa netistä, koska hinta on aina edullisempi kuin luukulta ostettuna. Meidän liput neljälle hengelle maksoivat 87 euroa.

Vaikka oma kokemus oli hyvä, ei eläinten mielipidettä puistossa asumisesta voi tietää. Toki ihanne olisi, että kaikki eläimet voisivat elää vapaina luonnossa ja ihmiset katsoisivat upeita villipetoja vain luonto-ohjelmista. Mutta ainakin jos vaarana on koko lajin katoaminen, hyvien olosuhteiden eläinpuisto on silloin vaihtoehto. Ehkä kissapedot mietityttivät minua eniten, saavatko ne riittävästi toteuttaa saalistusviettiään ja juosta riittävän laajalla alueella. Toivon kovasti, että Euroopassa eläinpuistoja valvotaan ja niiltä vaaditaan kunnon tasoa. Tähän kommentoiminen vaatisi kuitenkin perehtymistä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti