tiistai 17. joulukuuta 2019

Paras aika Espanjalle

Espanjan loman paras ajankohta vaihtelee loman tarkoituksen mukaan. Yleisesti ehdotellaan, että paras aika matkustaa Etelä-Espanjaan on touko-kesä ja syys-lokakuu lähes 100% varman auringon ja sopivan lämmön takia. Vuodet eivät kuitenkaan ole veljeksiä ja sää voi joskus tehdä tepposet. Tässä muutamia omia ihan omia ehdotelmiani.

Aloitetaanpa kaikkein yksityiskohtaisimmasta suosituksesta. Jos haluat nähdä UPEAT jakarandat, matkusta Andalusiaan toukokuussa/kesäkuun alussa. Malaga on aivan upea violettina hehkuvien jakarandojen kiinnittäessä huomion ja myös Nerjasta ja Frigilianasta löytyy niitä jonkin verran. 
Jos nautit eniten rantaelämästä ja lähes varmasta auringosta, matkusta Espanjaan välillä kesäkuu-lokakuun puoliväli. Elokuu voi olla tosi kuuma tai tosi ihana, riippuu mistä tykkää. Turisteja on eniten elokuussa ja rannoilla voi olla tungosta. 

 Jos haluat laskettelemaan ja kokemaan Euroopan eteläisimmät rinteet, matkusta joulukuun lopusta maaliskuun loppuun välisellä ajalla. Tungoksen takia kannattaa vältellä talven juhlapyhiä kuten 1.1-6.1 välistä aikaa ja viikkoa 9 jolloin on Andalusian talvilomaviikko.
Myös Marokon retkelle kausi syksystä kevääseen on paras. Kesällä voi olla tukalan kuumaa ja hajut voimistuvat.

Vaelluksista pitävälle suosittelen kyllä kevättä tai alkukesää. Luonto on tuolloin vehreimmillään, kukat kukkivat ja sää on yleensä varsin miellyttävä.

Kulttiuurilomailija voi matkustaa Etelä-Espanjaan milloin vain. Museoissa, vanhoissa linnakkeissa ja muissa turistinähtävyyksissä voi kesällä olla suojassa kuumuudelta ja talvella tarvittaessa epävakaalta säältä.

Shoppailijalle hyvä aika suunnata Andalusian edullisille ostoksille on tammikuun 8.päivän jälkeen, jolloin alkaa talviale tai sitten heinäkuun 1. päivän jälkeen kesän aleihin. 

Joulun aikakaan ei ole pöllömpi siirtyä valoisampiin olosuhteisiin. 

Mukavaa joulunalusviikkoa kaikille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti