perjantai 6. joulukuuta 2019

Adventin aikaa ja itsenäisyyspäivää

Adventin aika koittaa kuin ihmeenä pimeän marraskuun jälkeen, ainakin minä koen sen näin. Se tuo lupauksen joulusta ja samalla vapauttaa ainakin itseni myös täysillä joulun tunnelmointiin. Nyt saa kaivella esiin joulukoristeita, keitellä riisipuuroa vaikka harva se ilta, kuunnella joulumusiikkia. Painopiste on tunnelmassa, varsinkin adventin alussa, kun joulunaluskiireet saa vielä odottaa. Itsenäisyyspäivä taas nostaa tunteita, erityisesti kiitollisuutta pintaan. Miten rakas ja kaunis tämä kotimaa onkaan!
Tänä vuonna olen kuunnellut yhä enemmän vanhaa amerikkalaista jouluista jazzmusiikkia, perinteisiä joululauluja instrumentaalina ja ikisuosikkiani Samuli Edelmannin Hiljaisuuden valo - levyä. On muuten jännä, että Herra kontrabasson tulon jälkeen jazz on tuntunut koko ajan enemmän miellyttävän omaa korvaa. 
Olen silmäillyt lentoja harva se päivä. Appelsiinien aika taitaa jäädä tältä vuodelta näkemättä. Appelsiineista oranssina hehkuvat puut ovat mielestäni yksi alkutalven ihanimpia juttuja Espanjassa. Toki valtavat luonnon joulutähdet ovat upeita myös. Toisaalta mikään ei voita Suomen lumista joulua, jos lumi nyt maassa pysyy. Nyt se taas sulaa kovaa vauhtia. 

Ylläolevat kuvat ovat viime joulunseudun reissulta, jolloin ei valoa puuttunut.

Hyvän mielen adventin aikaa ja itsenäisyyspäivää kaikille 🇫🇮

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti