sunnuntai 28. kesäkuuta 2020

Kesälounasta Espanjan mauilla

Espanjan kaipuuta olen yrittänyt lievittää niin mielikuvamatkoilla kuin laittamalla välillä espanjalaishenkistä ruokaa. Kuumilla keleillä ei tee niin mieli lämmittää uunia, mutta kesäiset salaattilounaat onnistuvatkin hyvin ilman sitäkin. Tämä Pirkan espanjalainen perunamakkarasalaatti on mielestäni täydellinen hellelounas, jossa on sekä suolaisuutta ja raikkautta että täyttävyyttä. Suosittelen. Muokkasin ohjetta ainoastaan vaihtamalla mustat oliivit vihreisiin.


Lounas huuhdottiin alas italialaisella Sanpellerginon limsalla/mehukivennäisvedellä. Sitruunanmakuinen maistui itselleni. Jo purkki itsessään on kaunis ja monissa tämän kesän ruokajutuissa ne vilahtelevatkin. Piti siis itsekin kokeilla. 

Kesäkuu on ollut kuin unelma Suomessa, mutta se ei silti ole vienyt pois kaipuutani Välimerelle ja Frigilianaan. Se johtuu siitä, että joka kesäisellä pidemmällä reissulla olen pystynyt täysin unohtamaan työt ja monet kodin velvoitteet ja puuhat, jotka täällä ovat aina läsnä. Mielestäni kuitenkin olen sangen hyvin saanut tartuttua ihaniin kesähetkiin kotiterassilla, metsäpoluilla ja mökillä iltaisin ja viikonloppuisin ja kun hellejakso osui tänä vuonna jo alkukesään, tuntuu, että ihanaa kesää on vielä vaikka kuinka paljon jäljellä. Mitä mukavaa siihen voikaan vielä mahtua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti