keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Helpot ja herkulliset tapakset

Yksi Espanjan herkullisimmista asioista (ellei herkullisin) ovat tapakset. Vain mielikuvitus on rajana niiden valmistamisessa. Tässä pari omaa suosikkitapastani, jotka ovat todella nopeita valmistaa ja äärimmäisen maukkaita. Tomaatti-vuohenjuustotoastiohjeen olen kehittänyt itse ja valkosipulikatkarapujen ohje on Me Naiset -lehdestä.

Tomaatti-vuohenjuustotoastit

patonkia viipelaina
oliiviöljyä
vuohenjuustoa
kirsikkatomaatteja
juoksevaa hunajaa
tummaa paksua balsamikastiketta

Sivele patonkiviipaleiden pinnat kevyesti oliiviöljyllä. Leikkaa vuohenjuusto vajaan sentin paksuisiksi kiekoiksi ja asettele patonkiviipaleille pilkottujen tomaatinpalojen kanssa. Paista uunissa 200 asteessa (kiertoilmauuni tai 225 tavallinen uuni) noin viisi minuuttia. Valuta raitoina päälle hunajaa ja balsamikastiketta. Tarjoa heti.

Valkosipulikatkaravut 
4 rkl öljyä 
4 valkosipulin kynttä 
1/4 tl cayannepippuria (korvasin itse mustapippurilla kun ei löytynyt cayannea kaapista) 
400g pakastettuja, sulatettuja ja valutettuja katkarapuja 
2rkl (lehti)persiljaa 

Viipaloi valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy pannulla/kattilassa keskilämmöllä ja lisää valkosipulit ja pippuri. Sekoita, mutta älä anna valkosipulin ruskistua. Lisää katkaravut ja kuumenna ne nopeasti, älä keitä sitkistymisen välttämiseksi. Hienonna rapujen päälle persiljaa. Itse tarjosin nämä ruissipsien päällä ja todella hyvälle maistui. 

Näiden ympärille voi rakentaa kokonaisen illanistujaismenuun, kun tarjoilee ohessa oliiveja, chorizomakkaraa, melonia, ilmakuivattua kinkkua jne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti