keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Loikkaus Alicanten seudulle

Viime kesänä lomailimme 11 päivää Alicanten seudulla ja alue tarjosi monenlaista nähtävää. Suurimman osan lomaa olimme Alteassa, joka sijaitsee 45 minuutin ajomatkan päässä Alicantesta. Yövyimme 9 yötä aivan rantaviivan hotellissa Mascaratin alueella Alteasta 6 kilometriä pohjoiseen. Hotellimme tarjosi vertaansa vailla olevat näkymät ja vieressä olevan rannan, mutta kaikilta osin en voi sitä erityisesti suositella.

Altean vanha kaupunki ja rantabulevardi muodostuivat  ehdottomiksi suosikikseimme. Vanhan kaupungin kirkon viereinen aukio on oikein viehättävä. Mahtavat kiviuunipizzat saa El Castell -ravintolasta. Mukavinta on samoilla kapeita ja jyrkkiä katuja ja ihailla niiden lomasta pilkahtelevia vuoria ja merta.

Vietimme rantapäivän Calpessa. Vapaan tilan löytäminen ei ollut helppoa! Rantaviivaa komistaa jylhä vuori, jonka päälle hurjapäisimmät voivat kiivetä. Meistä ei siihen ollut. Huomattavasti rannan hälyä tunnelmallisempi oli ilta Calpen vanhassa kaupungissa ystäväporukalla. Illastimme huikeassa Casa Shandorissa. Ravintolan väki teki meille 11 hengen pöydän keskelle tietä (kävelykatu) ja tunnelmaa ja makuja ei puuttunut! Tapakset olivat todella herkullisia.

Yhden päivän vietimme Valenciassa, joka on oikea espanjalainen suurkaupunki ja paellan kotikaupunki.  Liikenne oli hurjinta, mihin olen Espanjassa törmännyt. Liikenneympyröissä sai pelätä henkensä puolesta. Muuten kaupunki vaikutti hienolle. Alennusmyyntien ja paahtavan helteen takia tutustuimme lähinnä kauppojen valikoimiin...Vierailimme myös valtamerikeskuksessa, joka kuuluu taiteiden ja tieteiden alueeseen, jonka futuristinen arkkitehtuuri hivelee silmää. Valtamerikeskus on Euroopan suurin, mutta lipun hinta (noin 100e/perhe) on kyllä suolainen. Olemme käyneet myös Dubain ja Lissabonin akvaarioissa ja nähtävää niissä on mielestäni yhtä paljon.

Kiva retkikohde noin 40 minuutin ajomatkan päässä Alteasta on Guadalest, joka on muureilla eristetty söpö vuorikylä ja jonka sisäosaan pääsee vain pääsymaksulla. Kylästä näkyy sinivihreä järvi laakson pohjalla. Näkymät ovat upeat. Turistit ovat vallanneet tämän kylän (syystäkin), mutta silti suosittelen retkeä tänne. Ihan kuumimpaan helleaikaan ehkä välttelisin kuitenkin.

Ainoa joka ei minuun oikein iskenyt oli Benidorm. Muovinen turistirysä pilvenpiirtäjineen vailla aitoa tunnelmaa. Tai ainakaan minä en sitä löytänyt. Aquapark kaupungin liepeillä oli hieno (ja melko kallis) ja siellä päivä sujui rattoisasti.

Loppulomaksi siirryimme Jijonan kautta Alicanteen. Jijona on hyvin vanha kylä/kaupunki noin 20km Alicantesta sisämaahan. Ystävillämme on siellä mukava perinteinen useassa kerroksessa oleva talo, jossa saimme vierailla ja syödä lounasta katolla. Jijona on kuuluisa Turroneista ja sieltä löytyy Turron -tehdas ja -kauppa. Kävimme myös pikaisesti markkinoilla, joissa oli tarjolla tuotteita laidasta laitaan.

Loput kaksi päivää olimme Alicantessa. Tässä ajassa sai kaupungista vain pintapuolisen raapaisun. Ehdottomat nähtävyydet ovat huikea Santa Barbaran linnoitus, jonne noustaan rannalta tunnelikävelyn jälkeen hissillä ja rantabulevardi. Shoppailijan unelma tämä kaupunki on myös, sillä Avenida Maisonnave -kadun varrella sijaitsevat suurin osa ketjuliikkeistä ja El corte ingles -tavaratalo peräperää.

Suosittelen kyllä lomaa tällä alueella, mutta vaikea sanoa mikä on paras tukikohta lomalle. Altea olisi ihana, mutta ainakin sesonkina sieltä oli lähes mahdoton löytää perhehotellia kävelymatkan päästä ravintoloita ja kaupunkia. Mascarat oli viihtyisä, mutta automatkan päässä kaikesta ja melko ei-espanjalainen.

Alicantesta on 5 tunnin automatka Nerjaan/Frigilianaan. Seikkailunhaluiselle ihan toimiva setti voisi olla lennot (Norwegianilla suorat) Alicanteen ja siellä viikko lomailua ja autolla sitten Nerjan seudulle toiseksi mokomaksi ja kotiin Malagasta :) Ties vaikka itse tulisi kokeilua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti