keskiviikko 3. elokuuta 2016

Lentäen Malagaan

Vuosien varrella olen oppinut monta asiaa lentojen varaamisesta - osan kantapään kautta. Tässä muutamia vinkkejä Malagaan lentäville ja ylipäätään lentoja varaavalle.

Malagaan pääsee suoralla lennolla Finnairilla ja Norwegianilla. Finnair lentää joka päivä iltalennon Malagaan ja viikonloppuisin aamulennon ja paluulento lähtee Malagasta noin yhden aikaan yöllä ja on varhain aamulla Helsingissä.  Halvimmillaan Finnairilla pääsee edestakaisin noin 249e/hlö. Norwegian lentää päivittäin yhden (joskus kaksi) suoran lennon Helsingistä joko aikaisin aamulla tai iltalentona. Paluulento on yleensä Malagasta puoli yhdentoista aikaan aamupäivällä. Halvimmillaan edestakaisen lennon voi saada noin 150e/hlö. Lentoyhtiöissä on puolensa. Finnairin lennot ovat olleet useimmiten ajoissa ja lennoilla saa ilmaista kahvia, teetä, vettä ja mustikkamehua. Kielitaidottomat nauttivat suomenkielisistä kuulutuksista ja toki suomalaisuus on muutenkin plussaa. Norwegianin etuna on useimmiten toimiva WiFi, mutta viime aikoina viivästymisiin ja oikein huonolla tuurilla jopa lentojen peruuntumiseen on varauduttava. Lento Malagaan kestää neljä ja puoli tuntia.

Nykyään lennot saa edullisimmin, mitä aikaisemmin on liikkeellä. Koulujen syyslomat myydään edullisesti joulu-tammikuussa (Norwegian ei nosta hintoja automaattisesti lomaviikoilla), hiihtolomaviikko loppukeväällä/kesällä, kesäkuukaudet alkusyksystä. Ainoastaan off-seasonilla voi varaamisen lykätä lähemmäksi aiottua reissua. Tuolloinkin hinnat nousevat aina muutama viikko ennen lentoa. Marraskuu-joukukuun puoliväli ja tammi-helmikuu ovat kaikista edullisinta aikaa lentää Malagaan. Eikä keskitalvi ole ihan pöllöäkään aikaa; vaikka lämpötilat ovat maltillisia ja ehkä viileitä, valoa yleensä riittää ja laskettelureissulle tuo aika on oiva. Ympäri vuoden saa kuitenkin edullisia lentoja kunhan on riittävän ajoissa liikkeellä!
Päiväaikaisten lentojen etuna on autonvuokrauksen 40 euroa edullisempi hinta. Itse suosimme Malagacar -vuokrausfirmaa, jonka full package -hinnan maksaneilla on täysi suora vakuutus ilman vaadittavia takuusummia (jos sattuu kolaroimaan).

Toinen tärkeä asia on varata aina lennot suoraan lentoyhtiötä! Mikäli lento peruuntuu, on kaikki vaikeampaa ja ennen kaikkea kalliimpaa, jos mukana on matkatoimisto välikätenä. Lentoyhtiöt korvaavat omat peruuntuneet/myöhästyneet lennot EU-säädösten mukaisesti. Kun mukana on matkatoimisto, korvausta saa lähinnä osittain uusista lentolipuista. Lentoyhtiö ei myöskään buukkaa matkatoimiston asiakkaita korvaavalle lennolle, mitä ei tee myöskään matkatoimisto.

Kommentoikaa/kysykää, jos jokin mietityttää. Itseäni vaivaa jatkuva toisen kodin vetovoima...ainakin viikottain tulee kurkittua, onko hyviä lentotarjouksia/hintoja :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti