tiistai 6. kesäkuuta 2017

Patatas al horno - uunipottua pöytään

Uuniperunat eivät nyt ehkä ole kesäruokaa tyypillisimmillään, mutta ympäri vuoden ne maistuvat. Maku ja koostumus on vähän erilainen kuin keitetyssä perunassa.  Espanjassakin moni ravintola, kuten Nerjan suosikkini Sevillano, tarjoaa niitä lisukkeena. Mikä on sen kotoisampi kuin foliossa kypsytetty lämmin potaatti ja maistuvampi kuin paksu ja mehevä täyte. Tämä ruoka valmistuukin helposti, kunhan vain muistaa ottaa huomioon kypsennysajan. Kiedotaan vain pestyt Rosamunda-perunat folioon ja laitetaan uuniin tunniksi (puoli tuntia 200astetta ja toiset puoli tuntia 150 astetta).

Tähän täytteeseen laitoin ranskankermaa (myös kevytversio käy), paistettua pekonisilppua, mustapippuria ja reilusti ruohosipulia. Täytteen valmistukseen voi käyttää melkein mitä mieleen juolahtaa.

Rakastan perunoita ja kerran pari viikossa tulee perunoita laitettua muun ruuan kaveriksi. Oikeaa gourmeeta on mielestäni uudet perunat tillillä, kananmunalla, voilla ja sillillä höystettynä. Nam.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti