sunnuntai 28. heinäkuuta 2019

Upeita rantoja ja villin lännen tunnelmaa: Gabo de Gata

Espanjan etelärannikon itäosan alueet ovat olleet meille täysin kokemattomia ja se täytyi korjata viime lomalla. Itseasiassa vasta pari kolme vuotta sitten kuulin koko Gabo de Gatan luonnonpuistosta! Ja mikä helmi se onkaan. Alue on kuuluisa huiman karuista ja autioista erämaistaan ja aivan mielettömän upeista rannoistaan. Siellä on myös turisteille kohteeksi sopiva elokuvakylä ja alueella on kuvattu paljon elokuvia, kuuluisampana kai Indiana Jones ja viimeinen ristiretki.

Teimme itse kaksipäiväisen retken ja suunnistimme ensin pikkuruiseen kreikkahenkiseen La Isleta del Moroon, joka on söpö kalastajakylä karulla niemekkeellä.  Ajoaikaa Frigilianasta oli kaksi tuntia. Kummallakin puolella niemekettä voi snorklata, mutta itäpuolella on enemmän nähtävää. Harmiksemme vain länsipuolella pystyi snorklaamaan meidän retkipäivänä kovan tuulen takia. Mutta enpä ole ennen semmoisten kalaparvien kanssa uiskennellut! Ja vaikka ei edes uisi, niemekkeellä ja kylän ympäristössä on mukava kävellä.Rantaoleilun jälkeen söimme lounasta yhdessä kylän kolmesta ravintolasta Restaurante Isolettassa ja kylläpä maittoi, pizzat olivat aivan jättikokoiset. Sen jälkeen ihastelimme maisemia kylän näköalapaikalla. Kuin olisi tuulikoneessa ollut!
Jatkoimme autolla läpi karujen autiomaiden ja välillä pilkahtelevien upeiden rantojen lomitse Playa de Mónsuliin, jossa juurikin mainitsemaani Indiana Jones elokuvaa on kuvattu. Parkkipaikalta on noin 400 metrin kävely rannalle ja helteessä se tuntui pidemmältä, mutta rannalla oli oikein mukavaa upeiden kivipaasien varjoissa. Hiekka oli tummaa ja silkinsileää. Aivan mahtava ranta. Palveluita ei nyt ollut auki, joten onneksi oli paljon juomaa mukana.Rannalta ajoimme yöksi Almeriaan, alueen suurimpaan kaupunkiin. Lähes kaikki turistit, joihin törmäsimme päivän aikana, olivat espanjalaisia. Sesongin ulkopuolella alueella on mukavan väljää. Almerian pistäytymisestä kirjoittelen myöhemmin :) Hasta la vista :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti