keskiviikko 10. elokuuta 2016

Kylä täynnä elämää ja fiestoja

Muutenkin vireä - no mitä nyt siestan aikaan toki hieman unelias - Frigiliana puhkeaa täyteen kuhinaan fiestojen aikaan. Espanjalaisethan rakastavat paikallisia juhliaan, joista osa vaikuttaa ulkopuoliselle jopa aivan hulluille kuten Pamplonan San Fermin härkäjuoksuineen tai Buñolin La tomatina, jossa käydään tomaattisotaa uudella sadolla....Juhliin osallistutaan koko perheellä/suvulla ja pukeudutaan parhaimpiin vaatteisiin ja kenelläkään ei ole kiire nukkumaan. Yleensä perinteet elävät voimakkaimmin juuri maaseutukaupungeissa ja pikkukylissä.
Frigilianan isoimmat fiestat ovat helmikuun karnevaalit, kesäkuun San Juanin juhla ja elokuun kolmen kulttuurin juhla. Viimeksi mainittu on juhlista isoin ja viime vuonna kävijöitä juhlilla oli jopa 40000. Pieni kylä siis lähes repeilee liitoksistaan tuolloin. Juhlan aihe on kolmen kulttuurin ja uskonnon (kristinusko, juutalaisuus ja islam) rauhanomainen yhteiselo. Ohjelmaa on elokuun viimeisen viikonlopun nelipäiväisillä (!) juhlilla laidasta laitaan ja se rakentuu herkullisten syömisten ja erilaisten esitysten ympärille.  Kylästä löytyy tuolloin  tapasreitti, konsertteja ja muita musiikkiesityksiä, markkinat, elokuvia, lastentapahtumia jne. Paikalliset ovat juhlistaan ylpeitä eikä keskusteluissa voi niiltä välttyä.
Ohessa on lyhyt esittelyvideo kolmen kulttuurin juhlasta.
Kylä ei tosiaan nuku muulloinkaan. Tietoa kunkin ajankohdan paikallisesta ohjelmasta löytyy frigilianatoday.com/whats-on nettisivulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti