keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Paikallisia tuotteita ja herkkuja

Tänään 28.2 vietetään Andalusiassa virallista juhlapäivää eli Andalusian päivää. Miten noita juhlapyhiä onkin niin usein...jos päivä olisi osunut torstaille tai tiistaille tekisi moni juhlapäivästä viikonloppuun "sillan" pitämällä vapaata väliin jäävän arkipäivän. Kauneussalongin pitäjä onkin harmillisesti lomalla koko viikon. Yleensä käyn siellä ainakin käsi/jalkahoidossa.

 Lähdin tyttöjen kanssa aamupäivällä omenoiden kera moikkaamaan kukkulan aaseja, mutta nuotionpolttajan savutus sai meidät kääntymään. Sen sijaan päivän teemaan sopien ajauduimme varhaiselle lounaalle lempparikahvilaamme, joka hyödyntää paikallisia herkkuja ja kiertelemään muutamia pikkuputiikkeja. La Tienda ei pettänyt tälläkään kertaa. Tuoreet hedelmät ja mansikat paksulla luonnonjugurttia ja kylän hunajalla veivät kielen mennessään. Tytöt söivät toastit. Hedelmäsalaatista riitti kaikille.

La tienda on kirkon vasemmanpuoleisen pikkukadun varrella ja nykyään auki 10.30-15 arkisin. Englanninkielinen palvelu. Kakut ovat myös tosi hyviä.

Frigilianan paikallisia herkkuja ovat hunajan lisäksi oliivit ja oliiviöljy ja viini. Kukkuloilla viljellään myös runsaasti avokadoja. Keramiikkaa, suklaata ja saippuaa tuotetaan myös. Tässä tämän päivän ostoksia. Kahvi on lähipitäjästä, mutta kelvatkoon sekin mukaan. Suklaaputiikista saa vaikka minkämakuista herkkua, mutta lapset valitsivat tämän... 
Yläkadulta löytyy akvarelliputiikki, joka järjestää myös maalauskursseja.

Parasta taideteosta ovat kyllä minulle nämä värikkäät ovet ja söpöt maisemat. Nyt täällä satelee hieman vettä, joten postauksen teolle jäi aikaa. Tällaisen kuulumispostauksen tekoon menee noin 30-45 minuuttia :) 

Palailemisiin, mutta toivottavasti ei palelemisiin! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti